Пролетни рулца на пара

ПРОЛЕТНИ РУЛЦА НА ПАРА

Тези здравословни рулца се харесват на всеки вкус, което ги прави идеално предястие за сбирки и развлечения.

Съставки

250 гр. пилешки гърди, 1/2 морков, 50 гр. бамбукови стръкове, 1 глава лук шалот, 50 гр. оризови нудли, 50 гр. бобoви кълнове, 1 с. л. олио от печен сусам, 1/2 ч. л. подправка Dajong, 2 ч.л. царевично брашно, 2 с. л. соев сос, , 2 ч. л. лют сос Самбал Олек, 12 листа оризова хартия, 2 разбити яйца

Метод


6-12 порции

1. Накълцайте пилешките гърди, моркова, бамбуковите стръкове и шалота на тънки ивици. Напоете оризовите нудли и ги оставете да се изцедят. Изрежете семената и корените от бобовите кълнове. 

2. Загрейте сусамовото олио в тиган и изпържете ивиците пилешко. Прибавете моркова, бамбуковите стръкове, бобовите кълнове, оризовите нудли, Dajong и шалота и пържете още няколко минути като разбърквате. 

3. Смесете царевичното брашно със соевия сос, рибения сос и Самбал Олек, прибавете ги в тигана и варете като разбърквате. След това махнете тигана от огъня и оставете да се охлади.  През това време напоете оризовите листи в голяма купа с вода, след което оставете да се оцедят. 

4. Разстелете оризовите листи на голяма работна повърхност. Поставете по 2 лъжици плънка върху всеки лист. Сгънете краищата на листите и ги навийте на руло, използвайки разбитото яйце, за да запечатате краищата. Намажете с масло перфорираната чиния, която върви в комплект с паровата фурна, и поставете рулцата в нея.

5. Гответе с пара на 2-ро ниво, с настройки на парата 3, на 99°C за 20 минути.

Сервиране

Поставете пролетните рулца на предварително затоплени чинии и завършете ястието с листа Тайландски босилек и печени сусамени семена, като гарнирате със соев сос и сладки люти чушки отстрани.