Съветник за купувача

Намерете идеалната готварска печка за вас

Пространство и конфигурация

Изберете готварската си печка в зависимост от кухненското пространство и желаната от вас конфигурация на уреда.

60 см-широчина– Свободностоящите печки могатда бъдат комбинирани с различни видове плотове и фурни, позволявайки голяма гъвкавост.

100 см-широчина– Някои печки разполагат с по-голям капацитет и шест нагряващи зони на плота, вместо стандартните четири. 

Съвет: Когато избирате вид плот и фурна за печката си, разгледайте нашите Съветници за купувача за  плотове и фурни, за да вземете най-доброто решение.

ЕНЕРГИЯ

В зависиост от наличния източник на енергия, можете да изберете между електрическа или печна на газ - или да се насладите на предимствата на двете едновременно. 

Печката на газ ще ви предостави бърз и прецизен контрол на топлината. Това би бил правилният избор за вас, ако имате нужда от повече топлина за пържене. 

Електрическите печки са лесни за почистване и са снабдени с интелигентни функции. Идеалното разпределение на топлината на електрическите фурни ги прави идеални за приготвяне на печива.

Печки с електричество и газ - притежават предимствата на двата вида енергия. Насочете се към печка с мултифункционална електрическа фурна и газов плот.

Капацитет

Ако готвите храна за голямо семейство или много гости, ще ви бъде нужна печка с по-голям обем. Капацитетът на готварските печки се измерва в литри.

70 + литра – идеална за голямо домакинство от 4 или повече души.
40 – 70 литра– най-подходяща за домакинство от 3 до 4 души.

Повечето от готварските печки на AEG имат двойна фурна, която позволява гриловане и гответе по едно и също време. Когато търсите печка с двойна фурна, сравнявайте уредите по най-голените им отделения.

Съвет: Увеличете пространството си за гответе като изберете уред с допълнителни поставки за рафтове във фурната.

Енергийна ефективност

Спестете пари докато помагате на околната среда. Енергийният рейтинг на уреда може да бъде от A+++ (най-енергийно ефективен) to G (най-малко енергийно ефективен). Търсете готварска печка с добър енергиен рейтинг - например A или по-висок.

Почистване

Искате да намалите времето за почистване и да избегнете вредните химикали?

Търсете готварска печка с каталитично покритие - то оксидира мазнините и остатъците от храна, когато се нагорещи до 230°C. След това е достатъчно само да забършете пепелта с кърпа за перфектен резултат.

 

Изберете своята готварска печка

Независимо дали обичате да готвите обилни вечери или по-скромни ястия, AEG има идеалната готварска печка за вас.

Открийте нашите готварски печки