Съветник за купувача

Намерете идеалната сушилня за вас

МЯСТО И РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Независимо дали ще предпочетете свободностояща сушилня или вградена, която да се вписва в кухнята, трябва да сте сигурни, че разполагате с достатъчно място.

С колко свободно място разполагате?

60 см широчина - Стандартна сушилня ще бъде подходяща за вашето пространство
По-малко от 60 см широчина – Компактната сушилня е идеална за малки пространства - може дори да я окачите на стената, за да максимизирате пространството си. Ако пък имате стандартна пералня с предно зареждане, можете да поставите сушилнята върху нея.

Съвет: Нямате свободно място? Можете да се насочите към компактна  пералня със сушилня.

КАПАЦИТЕТ

Капацитет и зареждане

Колко пъти в седмицата пускате сушилня?
По-малко от 4 пъти – ако сушите само няколко малки зареждания на седмица, сушилня с капацитет 4-6 кг ще е идеална за нуждите ви

4-6 пъти в седмицата – сушилня с капацитет 7 кг ще е подходяща за вас и ще можете да сушите и по-обемисти дрехи като якета и дори олекотени завивски

Съвет: Опитайте се да не претоварвате сушилнята си, ако оставите малко свободно място, дрехите ви ще изсъхнат по-бързо. Ако се колебаете - изберете сушилня с по-голям капацитет, отколкото имате нужда.

МАТЕРИИ

Какви дрехи сушите?

Деликатни – Изберете сушилня с технология SensiDry, за да сушите деликатните материи с увереност
Вълнени – Изберете сушилня със сертификат от Woolmark 

ГЛАДЕНЕ

Гладете по-малко

Изберете сушилня с технология ProSense за контрол на влажността и оставете прането леко влажно, за да улесните гладенето. Можете също така да изберете сушилня с опция за пара и да избегнете напълно нуждата от гладене.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Намалете сметките с енергийно ефективна сушилня

Изберете сушилня с клас между A и G за енергийна ефективност (A е най-икономичният и щадящ природата клас). Колкото по-ефективна е сушилнята, толкова повече енергия и средства ще спестите.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЯТА СУШИЛНЯ

От сушилни с голям капацитет за многочленни семейства, до компактни уреди, AEG има идеалната сушилня за вас.