Съветник за купувача

Намерете идеалния абсорбатор за вас

ДИЗАЙН

Абсорбаторите имат различни форми и размери и допринасят по различен начин към атмосферата на кухнята ви. Изберете измежду уреди с изпъкващ, класически или дискретен дизайн.

Островен абсорбатор – Естественият избор, ако имате остров в сърцето на кухненското пространство. Абсорбаторът се окачва на тавана.

Декоративен абсорбатор – Без значение дали е плосък или наподобяващ комин, тези атрактивни абсорбатори имат различни размери и се поставят на стената.

Вграден абсорбатор – За да се слеят максимално с дизайна на кухнята ви, тези абсорбатори могат да бъдат скрити в кухненски шкаф или в самия работен плот.

Телескопичен абсорбатор – Спестете място като поставите абсорбатора под кухненския шкаф над плота. Буквално незабележим в неработен режим. 

Съвет: Проверете какво е препоръчителното разстояние между абсорбатора и плота преди да направите избора си.

Циркулация на зъздуха

Имате ли външна вентилация?

Да - Абсорбаторите с отвеждащ въздухопровод извеждат парата навън. Дължината, извивките и материала му влияят върху потока на въздуха.

Не - Абсорбаторите с рециркулация нямат нужда от отвеждащ въдухопровод. Те прочистват въздуха чрез редица филтри, премахват фините частици и миризмите, преди да пуснат въздуха да циркулира отново в помещението. 

Съвет: Включете абсорбатора си преди да започнете готвенето, за да задействате циркулацията на въздуха.

ЯСТИЯ

Ако често приготвяте ястия със силен аромат или имате голяма кухня, то ще ви трябва по-силна абсорбация. Не само заради миризмите, но също и защото мазнината може да кондензира на трудно достъпни места и повърхности и върху стените ви.

МОЩНОСТ

Когато избирате между абсорбатори с различна мощност, добре е да изчислите минималната и максималната степен на абсорбация, които са ви нужни. Следвайте тези следни стъпки:

1. Измерете дължината, широчината и височината на кухнята ви.

2. Умножете дължината по широчината по височината = ще получите кубичния обем на кухнята

3. Умножете кубичния обем  x 6 = това е минималната степен на абсорбация  (6 циркулации на въздуха на час за леко готвене, варене и др.)

4. Умножете кубични обем x 12 = това е максималната степен на абсорбация (12 циркулации на въздуха на час за пържене с олио).

Препоръчителната степен е межу 8 и 12.

СТЕПЕН НА ШУМА

За спокойна атмосфера на готвене, изберете абсорбатор в по-нисък рейтинг за децибели (dB).  Абсорбаторите AEG варират между 40 и70 dB. За сравнение, шепотът е със степен на шум приблизително 40 dB, а нормалният разговор  между 60 и 70 dB. 

При отвеждащите абсорбатори, дизайнът на въздухопровода оказва влияние върху шума. Съветваме ви да минимизирате броя на извивките и пресичанията и да изберете намаляващи шума материали.

ФИЛТРИ И ПОЧИСТВАНЕ

Всички абсорбатори имат филтър за мазнина, който улавя частиците храна във въздуха. В зависимост от вида, филтрите за мазнина трябва да се подменят (ако са за еднократна употреба) или да се почистват редовно (ако са за многократна употреба). Металните филтри за многократна употреба могат да се накиснат във вода и да се почистят на ръка или в съдомиялната при интензивна програма на 60-70°C.

Рециркулиращите абсорбатори имат филтър от аткивен въглен, премахващ миримите, който трябва да се почиства или сменя на всеки 4 месеца. Някои филти с активен въглен могат да се почистват с вода.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЯ АБСОРБАТОР

Абсорбаторите AEG комбинират мощна абсорбация, тиха ефективност и дизайн, който печели награди - отрийте абсорбаторът, който отговаря на вашите нужди.  

Открийте нашите абсорбатори