Съветник за купувача

Намерете идеалната съдомиялна за вас

МЯСТО И РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Измерете мястото, с която разполагате, за да сте сигурни, че ще намерите идеално пасващ уред.

60 см широчина или повече – стандартна съдомиялна би се побрала в това пространство, позволявайки ви възможно най-големия капацитет
45-60 см широчина – по-тясна съдомиялна ще ви свърщи отлична работа, заемайки по-малко място
По-малко от 45 см – препоръчваме компактна съдомоялна, която ще се грижи съдовете ви да сияят, като в същто време се побира върху кухненския плот.

Видове съдомиялни

Изцяло вградената съдомиялна е скрита зад шкаф, идеално пасващ с дизайна на кухнята ви
Полу-вградената съдимиялна обикновено се вписва в кунята, но контролният ѝ панел остава видим
Свободностоящата съдомиялна е идеална когато нямате консистентен кухненски дизайн, защото тя не е интегрирана в плота

Капацитет

Капацитетът на съдомиялната често се избира в зависимост от комплектите съдове, които притежавате - съдовете, които очаквате да използвате за сервиране на тристепенно ястие и кафе.

12–15 комплекта – Съдомиялна с такъв капацитет е подходяща за семейства, които обичат да посрещат гости по-често 

9 комплекта – По-малка съдомиялна би била подходяща за двойка или хора с по-малка кухня
6 комплекта – Компактна съдомиялна ще бъде подходяща ако често похапвате навън или разполагате с ограничено пространство

Програми за измиване

За фино стъкло и кристал – Можете да доверите и най-ценните си кристални чаши на нашите модерни съдомиялни. Търсете предимства, които осигуряват допълнителна стабилност и защита за чашите като SoftSpikes и SoftGrips.

За тигани и тенджери – За почистване на упоритите петна по съдовете за готвене, потърсете модел с интензивна програма за измиване на 70°C за отлични резултати под 90 мин.

За смесено зареждане – Някои машини позволяват да променяте температурата и интензитета на почистване на горната и долна кошница. По този начин можете в един цикъл да почистите и деликатните съдове и  тиганите - еднакво ефективно, но в същото време съобразено със специфичните им нужди.

Удобство

Има редица начини да намерите време за почистване на съдовете в натовареното си ежедневие:

ComfortLift® – Заредете и разтоварете съдомиялната с възможно най-малко усилия. Първата по рода си съдомиялна ComfortLift® има механизъм, който повдига долната кошница до удобна за работа височина.
Отложен старт – Съдомиялната с функция за отложен старт позволява да контролирате кога започва цикъла на изминавне, съобразявайки го с графика си.
30-минутно бързо измиване –  Съдовете ви са чисти за едва 30 минути.

Енергия

Енергийните класове за ефективност са от A+++ (най-енергийно ефективен) до G (най-малко енергийно ефективен). Търсете съдомиялна от клас A+ или по-висок, която ще се погрижи разходите ви да вода и енергия да са ниски.

Някои съдомиялни предлагат уникална система за нисоко потребление на вода - до 6.5 литра по-малко при всяко измиване.

Изберете своята съдомиялна

От съдомиялни с голям капацитет за многочленни семейства, до компактни уреди и уреди със специални функции, AEG има идеалната сушилня за вас.

Открийте нашите съдомиялни