Съветник за купувача

Намерете идеалната пералня за вас

Размери за перални машини

Независимо дали ще предпочетете свободностояща пералня или вградена, която да се вписва в кухнята или мокрото помещение, трябва да сте сигурни, че разполагате с достатъчно място:
Широчина: 60-48см - препоръчваме пералня с предно зареждане
Широчина: 45-40см - обмислете за вариант пералня с горно зареждане
Дълбочина: 45-38см - тясна пералня с предно зареждане би се събрала в това място

Съвет: Ако разполагате с тясно мокро помещение, може да се насочите към комбинирана перланя със сушилня.  Ако искате да поставите пералнята и сушилнята една върху друга, не забравяйте да изберете пералня с предно зареждане. Вижте нашия AEG свързващата лайсна с изтеглящ се рафт

 

 

Washing Machine Capacity

Когато става въпрос за капацитета на Вашата перална машина, е нужно да вземете предвид няколко неща:

Големина на домакинството: по-голямо семейство или по-малко
Навици: колко пъти седмично перете?
Вид и размер на различните неща, които перете: Дали перете редовно например чаршафи, одеяла, пердета, които имат нужда от барабан с по-голям капацитет за оптимални резултати.

Всички перални машини AEG са оборудвани с технология ProSense. ProSense използва сензори за тегло, за да регулира консумацията на вода и енергия в зависимост от товара. Това спестява време и пари и гарантира, че дрехите Ви са защитени.

Енергийно ефективна пералня

Всяка перална машина AEG е проектирана да намали значително потреблението на енергия и вода. Почистване и грижа за облеклото без да повлияе на безупречно представяне.

Специфичните технологии също могат да допринесат за по-добри енергийни оценки. Те включват инверторни двигатели, опция ECO технология или технология ProSense.

Бързо и тихо

Има два допълнителни фактора, които да вземете предвид при избор на пералня:

Безшуни работни цикли

Нашите перални машини поддържат ниво на шум от едва 47 децибела. Така че прането не нарушава спокойната среда на Вашия дом.

Бързи програми

Можете да перете дрехите си с помощта на кратки програми за 20 минути при малък товар (3 кг). За по-голям обем изберете програмата OKOPower (налична в определени модели). Програмата OKOPower изпира дрехите за 59 минути със страхотни резултати, а новата програма MYWash продължава само 49 минути.

Интелигентни перални машини

С приложението MY AEG Care можете да свържете електроуредите към смартфона си за по-интелигентен и по-бърз начин в грижата за прането. Просто отворете приложението и изберете температура, тип тъкан и цвят. Приложението ще настрои подходящата програма. За персонализирана грижа за прането - всичко от вашия смартфон.

Уреди, които си подхождат

Ако искате пералнята и сушилнята Ви да си пасват, то знайте, че моделите на AEG са направени да са в синхрон. Можете да ги поставите една върху друга, успоредно една до друга и да усвоите перфектно пространството.

Два уреда

Пералня с пара

Парата е добър избор, ако искате да избегнете намачкване и гладене. Пералните машини AEG с технология ProSteam® разполагат с опцията PlusSteam, която Ви позволява да намалите гънките с до една трета чрез добавяне на пара в края на цикъла на пране. Или можете да използвате отделен цикъл с пара като бърз и лесен начин за освежаване на измачкани дрехи.

Сертификати

Пералните машини ÖKOMix са сертифицирани от Ariel и Lenor. Това означава, че те предлагат оптимално почистване и разнсяне на омекотителя върху всички дрехи. Всяка нишка е третирана по правилния начин. По този начин поддържате дрехите са като нови, за по-дълго.

Пазителят на малката черна рокля

Представете си пералня, на която можете да се доверите, че ще запази цветовете на дрехите Ви толкова живи, а черното толкова истинско, колкото в деня когато е било закупено. И все пак уред, който никога не се прави компромис с ефективността на почистване. Дълбоко измиване. Старателно. Всеки път. Няма нужда да правите компромис с ефективността в грижата за дрехите. Технологията AEG SoftWater пречиства и омекотява водата, осигурявайки 60 градуса ефективност на почистване само при 30 градуса. Запазва цвета, формата и усещането на всяка дреха. Пране след пране. Това е повече от пералня. Това е пазител на вашите дрехи.

Прочетете повече

Цветовете обичат сол

Без да влиза в контакт с дрехите Ви, солта активира йонообменен филтър, който омекотява водата и премахва тежките минерали и примеси. Така че цветовете ще запазят интензитета си измиване след измиване, а черното няма да избледнее до сиво.

Вижте пералните машини AEG SoftWater
 • Технология SoftWater®
  Технология SoftWater®

  Почиства и омекотява водата, за да поддържа тъканите меки, a цветовете живи.

 • Технология ÖKOMix®
  Технология ÖKOMix®

  По уникален начин разтваря перилния препарат и омекотителя във вода, преди да попаднат в барабана. По този начин почистващият препарат достига до всяко влакно на дрехата.

 • Технология ProSteam®
  Технология ProSteam®

  Парата изглажда значително количество гънки, което Ви спестява от времето за гладене.

Без избледняване, пране след пране*

По-мека вода, по-щадяща към дрехите. Тъй като усъвършенстваната технология SoftWater пречиства и омекотява водата, преди да влезе в барабана, перилните препарати могат да работят много по-ефективно при ниски температури, осигурявайки ефективност на почистване както на 60°C само при 30°C. Така че цветовете ще запазят интензивността си измиване след измиване, а черното няма да избледнее до сиво.

*Тест за устойчивост на цвета, извършен върху черен полиестер след 50 цикъла на пране при 30 градуса.

Намалява гънките с до една трета*

Технологията ProSteam® намалява гънките с една трета и свежда до минимум необходимостта от гладене. Вашите дрехи ще бъдат бързо освежени, без да се излагат на целия процес на пране, предпазвайки ги от износване.

Представяме Ви пазителя на деликатната блуза

Безупречната материя никога не излиза от мода. Вашите деликатни облекла трябва да се третират внимателно, за да се гарантира, че качеството им е вечно, без значение колко често ги носите. За да постигнат това, пералните машини от серия AEG 8000 с усъвършенствана технология ÖKOMix смесват перилни препарати и след това омекотителя с водата, преди да влязат в барабана.

В други перални машини по-малко от половината влакна се достигат от омекотителите. Технологията ÖKOMix гарантира, че за първи път е възможно всяко влакно е почистено и обгрижено, дори и с по-кратки цикли. Всяка нишка, всеки шев, всяко влакно. Експертно защитени.

Прочетете повече
 • Часовник и тениска
  ÖKOPower Programme

  Превъзходни резултати при почистване на 30°C за по-малко от час.

 • Лого на тениска
  ÖKOMix Technology

  Уникално предварително смесване на перилен препарат, омекотител и вода за достигане до всяко влакно.

 • иконка с 3 ризи
  Технология ProSense®

  Автоматично регулиране на времето, консумацията на вода и енергия, за да отговаря на поставеното количество пране.

Всяка тъкан е защитена

В други перални машини обикновено по-малко от половината влакна биват достигнати от омекотителя. Но не и в пералнята ÖKOMix. Чрез смесването на перилния препарат и омекотителя с вода, преди да влязат в барабана, технологията ÖKOMix ги разтваря напълно, като ги активира до пълния им потенциал, така че всяко влакно да бъде експертно защитено.

Синият цвят визуализира разпределението на омекотителя върху дрехата.

До 2 пъти

Насладете се на до 2 пъти по-добра ефикасност на омекотителя с уникалните перални машини AEG серия 8000. *

* Сравнителна оценка, направена с единична доза омекотител перална машина AEG спрямо 2 пъти направена в традиционна пералня машина.

Програма ÖKOPower

59-минутна програма за пране, която осигурява фантастични резултати, като същевременно използва минимално количество енергия. Благодарение на технологията ÖKOMix препаратът се активира напълно и почистването започва веднага.

Представяме пазителя на елегантните ризи

Поддържането на Вашия професионален вид всеки ден трябва да е лесно. Пералните машини AEG серия 7000 поддържат ризите перфектно чисти, като същевременно намаляват нуждата от гладене.

Технологията ProSteam® ви позволява да завършите цикъл на пране с пара, за да намалите гънките или да използвате отделна програма за пара, за да освежите дрехите, без да ги перете. Не само Ви спестява време, но и намалява нуждата от химическо чистене. По-малко гладене означава по-малко износване и разкъсване на влакната, запазвайки техния вид и усещане за по-дълго време.

Поддържа дрехите Ви да изглеждат и да се усещат безупречно всеки ден.

Прочетете повече
 • Cloud icon
  Технология ProSteam®

  Намалява гънките с една трета и бърза освежава дрехите.

 • иконка с 3 тениски
  ProSense® технология

  Автоматично регулира консумацията на време, вода и енергия, за да отговаря на количеството поставени дрехи.

 • Иконка T-shirt plus
  SoftPlus опция
  Подобрява разпределението на омекотителя, предпазва дрехите и ги прави по-меки.

Намалява гънките с една трета.

Използването на опцията PlusSteam® за завършване на цикъл на пране с пара намалява намачкването с до 30%. Можете също така да освежите дрехите с отделна програма за пара, за да премахнете нежеланите миризми от дрехите. Това означава по-малко време за гладене, по-малко химическо чистене, по-малко износване и разкъсване на влакната. Страхотни резултати с малка част от обичайното усилие.

Запознайте се с пазителя на ежедневната класика

Качествените дрехи са създадени, за да се носят, но ежедневните дрехи се нуждаят от грижа, за да поддържат състоянието си. В пералните машини от серия AEG 6000 всяко зареждане се измерва, за да се адаптира всеки цикъл и да се изчисли точното количество вода и енергия, необходими за прането.

 • 3 t-shirts icon
  ProSense® технология

  Автоматично регулиране на времето, консумацията на вода и енергия, за да отговаря поставеното количество дрехи.

 • T-shirt with plus icon
  SoftPlus опция

  Подобрява разпределението на омекотителя, предпазва дрехите и ги прави по-меки.

 • Иконка с два крана
  Топла и студена връзка

  Спестете до 50% енергия чрез използване на електрическа мрежа или съхранявана топла вода.

  Функциите може да варират в зависимост от модела.

Грижи се два пъти по-ефективно

Технологията ProSense® настройва консумацията на време, вода и енергия спрямо количеството пране, дори ако това е само една риза или цялото Ви седмично пране. Това е възможно благодарение на специфични сензори, които интелигентно контролират настройките на цикъла и се грижат дрехите Ви да бъдат изпрани за точно необходимото време. Това гарантира, че тъканите се износват по-малко, като запазват цвета и текстурата за по-дълго време.