Гаспачо с тигрови скариди на пара
Гаспачо с тигрови скариди на пара

ГАСПАЧО С ТИГРОВИ СКАРИДИ НА ПАРА

Тази охладена супа в испански стил е перфектното ястие.

 

Съставки

2 червени чушки, 1 краставица, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 600 мл. зеленчуков бульон, 100 мл. зехтин екстра върджин, 30 мл. оцет от червено вино, 400 гр. обелени домати, 2 малки филийки бял хляб, сол и черен пипер, босилек на вкус, 12 тигрови скариди

Начин на приготвяне

 

4 порции

1. Обелете чушките с белачка за зеленчуци, нарежете на половина и махнете семената. Нарежете на ситни кубчета 1 чушка, а другата на по-големи парчета. Обелете и разполовете краставицата. Махнете семената (но ги запазете) и нарежете на кубчета едната половина, другата нарежете на парчета.

2. Поставете всички зеленчуци в купа, заедно със семената на краставицата. Прибавете обеления и нарязан лук и чесън, заедно със зеленчуковия бульон, зехтина, оцета, обелените домати и филийките хляб. Овкусете със сол и пипер и ги оставете в хладилника за поне 2 часа.

3. Откъснете листата босилек от стеблата и ги прибавете към ситно нарязаните на кубчета краставица и чушка. Поставете ги в хладилника.

4. Махнете черупките и вените на скаридите. Овкусете със сол и черен пипер и ги поставете на лист за печене. Гответе на ниво 3 и настройка за пара 2 при 95°C за 15 минути. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. Направете пюре от нарязаните на големи парчета зеленчуци в блендер и овкусете със сол и пипер на вкус.

Сервиране

 

Сервирайте супата в охладени купи с по 3 скариди във всяка. Поръсете със ситно нарязаните на кубчета зеленчуци и босилека.

 

 

  • Миди в марината

    Няма по-добро ястие, което да изглежда страхотно и да е бързо и лесно за приготвяне, от тази френска класика.

  • Пролетни рулца на пара

    Тези здравословни рулца се харесват на всеки вкус, което ги прави идеално предястие за сбирки и развлечения.

  • Лучена супа по тайна рецепта

    Нова интерпретация на утвърдената с времето класика, супа с несравнима топлина и дълбочина на вкуса.