Миди с фенел

МИДИ С ФЕНЕЛ

Впечатляващо и бързо вечерно ястие с невероятен вкус и аромат.

Съставки

500 гр. миди, без черупките (без хайвер), 1 ч. л.  семена от фенел, 1 с. л. лимоново олио или плодов зехтин, 1 почистен от восък лимон, морска сол

Метод

 

4 порции

1. Смелете фино семената на фенела с хаванче с чукало. Измийте лимона и настържете кората.

2. Смесете семената и кората с олиото и вакуумирайте в пликче заедно с мидите. Уверете се, че мидите са положени хоризонтално една до друга и в равномерен слой.

3. Поставете пликчето на ниво 3 на програмата SousVide и гответе на 60°C за 10 минути. 

Сервиране

Изцедете лимона и поръсете готовите миди със сока му и малко морска сол.

  • Гаспачо с тигрови скариди на пара

    Тази охладена супа в испански стил е перфектното ястие.

  • Пролетни рулца на пара

    Тези здравословни рулца се харесват на всеки вкус, което ги прави идеално предястие за сбирки и развлечения.

  • Лучена супа по тайна рецепта

    Нова интерпретация на утвърдената с времето класика, супа с несравнима топлина и дълбочина на вкуса.