ИЗГРАЖДАМЕ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

Създаваме иновации, които се открояват днес и помагат за изграждането на едно по-добро бъдеще. Когато става въпрос за устойчивост, ние вярваме, че действията говорят по-силно от думите. Ето защо нашите цели са нещо повече от цифри – те са важни етапи, които гарантират, че винаги се движим в правилната посока и даваме своя принос към света, в който живеем.

Да бъдем климатично неутрални до 2030 г.

Нашата мисия е да бъдем предпочитаният партньор за Вашите проекти, предоставяйки Ви най-добрите в класа си иновативни решения и услуги. Успяваме да го направим чрез силни световни марки и отдадени екипи от експерти с разбиране за местния пазар и култура. Electrolux Group има дълга история като водещ доставчик в много пазари по света.


Жена, стояща на върха на планината

Нашите ключови етапи от 2015 г.:

 • 50% текст
  от общото ни потребление на енергия сега е от възобновяеми източници.

            

 • 71% текст
  намаляване на експлоатационните емисии на CO2.

              

 • 24% текст
  намаляване на емисиите на CO2 от основния транспорт.

              

Също така създадохме първия си 100% зелен маршрут в Италия, доставяйки продукти директно към нашите клиенти в района на Милано чрез електрически камиони. С повече от 34 000 км изминати към момента, вече сме спестили повече от 21 тона въглероден диоксид.

Предприемаме действия

Фокусът ни е върху намаляване на екологичния ни отпечатък. Ето защо оптимизираме разхода си на енергия и други ресурси по време на дейността си и преминаваме към употреба на възобновяеми източници.

Начин на действие

Управляваме ефикасно ресурсите, които са ни нужни за дейностите ни. Този подход е неразделна част от работата ни и го прилагаме чрез водещи за индустрията практики. Той е отражение на ценностите ни и това, което отстояваме като компания – да сме част от решението е важно както за служителите ни, така и за клиентите.

+400 тона рециклирана пластмаса е използвана през 2020 г.

Нашата амбиция е да преминем към кръгови системи, които осигуряват максимална стойност за ресурсите чрез възстановяване и повторно използване в края на жизнения цикъл на всеки продукт. Ето защо увеличихме процента на рециклирани пластмаси в нашите уреди, като същевременно намалихме общия обем на употреба на пластмаса.

Как предприемаме действия

Амбицията ни е да допринасяме за кръговата икономика. Ще постигнем това като включваме рециклирани материали в продуктовите ни платформи, предлагайки възможност за рециклиране, използвайки по-устойчиви опаковки, увеличаване на наличността на резервни части за продуктите ни, и разработвайки кръгови бизнес решения.

Начин на действие

Увеличаването на количеството висококачествени рециклирани материали в продуктите ни може да има важен принос за борбата с климатичните промени. Набавяйки стомана от скрап, ние можем да постигнем значително намаляване на въглеродния ни отпечатък от суровини. Емисиите могат да бъдат намалени и чрез удължаване на живота на продуктите ни.

Това може да бъде постигнато чрез промотиране на повече кръгови бизнес модели или чрез предоставяне на следпродажбени услуги, които спомагат за по-добро използване на ресурсите.

Вкусът на бъдещето

Ние разширяваме света на вкуса чрез иновациите, които променят начина, по който готвите, за да повишите стандарта си и да постигате перфектни резултати всеки път – здравословно и отговорно.


Празненство край маса отрупана със зеленчуци

Усъвършенствайте приготвянето на зеленчуците

Паровите ни фурни пускат точното количество пара, за да задържат вкуса и влагата на храната и да запазят витамините и хранителните вещества. Готвенето на пара също така запазва текстурите и фибрите, предлагайки Ви по-сочни зеленчуци и превръщайки вчерашния хляб в пресен отново. Когато готвите на пара топлината достига по-дълбоко и по-бързо в храната, което може да намали времето за готвене с до 30%. Което означава по-малко въздействие върху планетата.

Плъзнете за устойчивост

Интуитивният бутон контролира дължината, и екологичното въздействие, на всеки цикъл на миене на съдове. Това означава, че когато разполагате с повече време може да изберете по-устойчива програма.

Така можете да се грижите за околната среда и едновременно с това да персонализирате циклите на миене.

Не правете компромиси със свежестта на продуктите

Защитете храната с прецизност. Отговорно. Нашите хладилници са разработени да предпазват качеството на храната благодарение на усъвършенствания контрол на температурата и влагата, както и отделения пригодени за типа храна, който Вие предпочитате. Така можете да запазите витамините, сочността и да сведете до минимум разхищението на храна, оказвайки положително влияние върху околната среда чрез това, което ядете.

Обличане в дългосрочен план

Създаваме решения, които променят очакванията Ви от грижата за дрехите. С иновативни, отговорни технологии и възнаграждаващи преживявания, можете да забравите за остарелите правила и да запазите дрехите си като нови, за по-дълго.


Мъж стои до пералня машина

Мека вода, силни цветове

Технологията AEG SoftWater® пречиства и омекотява водата, филтрирайки нежеланите частици като калций и магнезий.

Не само, че това Ви помага да понижите температурата и да спестите вода – то също така ще предотврати избледняването и ще запази формата и мекотата на любимите Ви дрехи, правейки ги по-силни.

Повече пара, по-малко центрофугиране

С технологията ProSteam® няма нужда да перете деликатните си дрехи, ако не са силно замърсени, просто ги освежете преди да ги носите отново. Парата е нежна към дрехите, спестява енергия и използва до 96% по-малко вода. С опцията PlusSteam® можете да добавите пара и в края на цикъла, намалявайки гънките с до една трета.

Точно колкото Ви е необходимо

AEG AutoDose претегля прането Ви и автоматично подава нужното количество перилен препарат всеки път. С тази технология, дрехите ще бъдат защитени от избледняване, свиване и бързо остаряване, тъй като предозирането с перилен препарат ускорява увреждането на текстилните влакна. Прецизното дозиране означава прецизна грижа.

Очаквайте повече от дома си

Правим домовете по-здравословни и устойчиви чрез умни решения за въздуха и подовете, които се стремят не просто да надминат очакванията Ви, но също така да се впишат по красив начин в живота Ви. Колкото и да наблягаме на чистия начин на живот, не правим компромис и с естетическите и устойчиви аспекти на продуктите.


Всекидневна

По-чисто, по-зелено

Нашите зелени прахосмукачки съдържат между 50-75% рециклирана пластмаса. Мощните безкабелни прахосмукачки серия 8000 ÖKO са направени от 65% рециклирана пластмаса и рециклиран анодизиран алуминий. Прахосмукачките са оборудвани и с модулни, ремонтируеми и заменяеми части, които допринасят за удължаване на експлоатационния им живот и предоставят възможност за надграждане и вписване в кръговата икономика.