ИЗГРАЖДАМЕ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

Създаваме иновации, които се открояват днес и помагат за изграждането на едно по-добро бъдеще. Когато става въпрос за устойчивост, ние вярваме, че действията говорят по-силно от думите. Ето защо нашите цели са нещо повече от цифри – те са важни етапи, които гарантират, че винаги се движим в правилната посока и даваме своя принос към света, в който живеем.

Да бъдем климатично неутрални до 2030 г.

Нашата мисия е да бъдем предпочитаният партньор за Вашите проекти, предоставяйки Ви най-добрите в класа си иновативни решения и услуги. Успяваме да го направим чрез силни световни марки и отдадени екипи от експерти с разбиране за местния пазар и култура. Electrolux Group има дълга история като водещ доставчик в много пазари по света.


Жена, стояща на върха на планината

Нашите ключови етапи от 2015 г.:

 • 50% текст
  от общото ни потребление на енергия сега е от възобновяеми източници.

            

 • 71% текст
  намаляване на експлоатационните емисии на CO2.

              

 • 24% текст
  намаляване на емисиите на CO2 от основния транспорт.

              

Също така създадохме първия си 100% зелен маршрут в Италия, доставяйки продукти директно към нашите клиенти в района на Милано чрез електрически камиони. С повече от 34 000 км изминати към момента, вече сме спестили повече от 21 тона въглероден диоксид.

Предприемаме действия

Фокусът ни е върху намаляване на екологичния ни отпечатък. Ето защо оптимизираме разхода си на енергия и други ресурси по време на дейността си и преминаваме към употреба на възобновяеми източници.

Начин на действие

Управляваме ефикасно ресурсите, които са ни нужни за дейностите ни. Този подход е неразделна част от работата ни и го прилагаме чрез водещи за индустрията практики. Той е отражение на ценностите ни и това, което отстояваме като компания – да сме част от решението е важно както за служителите ни, така и за клиентите.

+400 тона рециклирана пластмаса е използвана през 2020 г.

Нашата амбиция е да преминем към кръгови системи, които осигуряват максимална стойност за ресурсите чрез възстановяване и повторно използване в края на жизнения цикъл на всеки продукт. Ето защо увеличихме процента на рециклирани пластмаси в нашите уреди, като същевременно намалихме общия обем на употреба на пластмаса.

Как предприемаме действия

Амбицията ни е да допринасяме за кръговата икономика. Ще постигнем това като включваме рециклирани материали в продуктовите ни платформи, предлагайки възможност за рециклиране, използвайки по-устойчиви опаковки, увеличаване на наличността на резервни части за продуктите ни, и разработвайки кръгови бизнес решения.

Начин на действие

Увеличаването на количеството висококачествени рециклирани материали в продуктите ни може да има важен принос за борбата с климатичните промени. Набавяйки стомана от скрап, ние можем да постигнем значително намаляване на въглеродния ни отпечатък от суровини. Емисиите могат да бъдат намалени и чрез удължаване на живота на продуктите ни.

Това може да бъде постигнато чрез промотиране на повече кръгови бизнес модели или чрез предоставяне на следпродажбени услуги, които спомагат за по-добро използване на ресурсите.

Вкусът на бъдещето

Ние разширяваме света на вкуса чрез иновациите, които променят начина, по който готвите, за да повишите стандарта си и да постигате перфектни резултати всеки път – здравословно и отговорно.


Празненство край маса отрупана със зеленчуци

Защо да се примирявате с просто свежото

Защитете храната с прецизност. Отговорно. Нашите хладилници са разработени да предпазват качеството на храната благодарение на усъвършенствания контрол на температурата и влагата, както и отделения пригодени за типа храна, който Вие предпочитате. Така можете да запазите витамините, сочността и да сведете до минимум разхищението на храна, оказвайки положително влияние върху околната среда чрез това, което ядете.

Научете повече

Усъвършенствайте приготвянето на зеленчуците

Паровите ни фурни пускат точното количество пара, за да задържат вкуса и влагата на храната и да запазят витамините и хранителните вещества. Готвенето на пара също така запазва текстурите и фибрите, предлагайки Ви по-сочни зеленчуци и превръщайки вчерашния хляб в пресен отново. Когато готвите на пара топлината достига по-дълбоко и по-бързо в храната, което може да намали времето за готвене с до 30%. Което означава по-малко въздействие върху планетата.

Научете повече

Плъзнете за устойчивост

Интуитивният бутон контролира дължината, и екологичното въздействие, на всеки цикъл на миене на съдове. Това означава, че когато разполагате с повече време може да изберете по-устойчива програма.

Така можете да се грижите за околната среда и едновременно с това да персонализирате циклите на миене.

Научете повече

Обличане в дългосрочен план

Създаваме решения, които променят очакванията Ви от грижата за дрехите. С иновативни, отговорни технологии и възнаграждаващи преживявания, можете да забравите за остарелите правила и да запазите дрехите си като нови, за по-дълго.


Мъж стои до пералня машина

Мека вода, силни цветове

Технологията AEG SoftWater® пречиства и омекотява водата, филтрирайки нежеланите частици като калций и магнезий.

Не само, че това Ви помага да понижите температурата и да спестите вода – то също така ще предотврати избледняването и ще запази формата и мекотата на любимите Ви дрехи, правейки ги по-силни.

Научете повече

Повече пара, по-малко центрофугиране

С технологията ProSteam® няма нужда да перете деликатните си дрехи, ако не са силно замърсени, просто ги освежете преди да ги носите отново. Парата е нежна към дрехите, спестява енергия и използва до 96% по-малко вода. С опцията PlusSteam® можете да добавите пара и в края на цикъла, намалявайки гънките с до една трета.

Научете повече

Точно колкото Ви е необходимо

AEG AutoDose претегля прането Ви и автоматично подава нужното количество перилен препарат всеки път. С тази технология, дрехите ще бъдат защитени от избледняване, свиване и бързо остаряване, тъй като предозирането с перилен препарат ускорява увреждането на текстилните влакна. Прецизното дозиране означава прецизна грижа.

Научете повече

Очаквайте повече от дома си

Правим домовете по-здравословни и устойчиви чрез умни решения за въздуха и подовете, които се стремят не просто да надминат очакванията Ви, но също така да се впишат по красив начин в живота Ви. Колкото и да наблягаме на чистия начин на живот, не правим компромис и с естетическите и устойчиви аспекти на продуктите.


Всекидневна

По-чисто, по-зелено

Нашите зелени прахосмукачки съдържат между 50-75% рециклирана пластмаса. Мощните безкабелни прахосмукачки серия 8000 ÖKO са направени от 65% рециклирана пластмаса и рециклиран анодизиран алуминий. Прахосмукачките са оборудвани и с модулни, ремонтируеми и заменяеми части, които допринасят за удължаване на експлоатационния им живот и предоставят възможност за надграждане и вписване в кръговата икономика.

Вижте продуктите