Въвеждане на нови енергийни стикери

Европейската Комисия въвежда нов важен регламент, който цели да поощри употребата на по-ефикасни и устойчиви уреди.

 

В резултат на технологичния напредък през последните години, броят на уредите с енергиен клас A + и по-висок, се повиши. Поради това стикерът вече не може да изпълнява напълно първоначалното си предназначение, а именно да помага на потребителите при решенията им за покупка. В допълнение на потребителската информация, енергийният стикер е и двигател за развитие и пестене на енергия: С новата регулация ЕК очаква до 2030 година да бъде спестено годишно 38TWh енергия. Това се равнява на около четири пъти общото годишно потребление на енергия в България.

 

AEG без колебание приема новите правила и визуална идентичност на енергийните стикери. Това ще се отрази на следните продуктови групи: перални машини, перални със сушилни, съдомиялни и хладилници, включително охладители за вино.

Преход от старите към нови енергийни стикери

От ноември 2020, всички нови продукти AEG вече имат два стикера. Единият показва настоящата класификация, а другият ефикасност от A до G, която влиза в сила от 1 март тази година (2021). Тоест, вече е възможно да се приберете вкъщи с два енергийни стикера. Новият енергиен стикер с QR код ще бъде приложим от 1 март 2021 и може да не му обръщате внимание до тази дата.

Енергийната ефективност на уреда, който сте закупили остава същата. Единствено рейтингът, тоест буквата върху енергийният стикер се променя, не енергоефективността на уреда.

Стари срещу нови енергийни стикери

Новите стикери са по-комплексни, с нови елементи за представяне, по-строги изисквания за екологичен дизайн и нови методи за тестване.

 • Скалата на старите стикери
  1
  Скалата на настоящите стикери, A+++ - D

  Настоящият стикер има 4 класа само за A, от A до A +++, и повечето модерни уреди се предлагат именно с такава класификация. Объркващо е понеже не предоставя скала за висок, среден и нисък енергиен клас.

 • Скалата на новите стикери
  2
  Скалата на новите стикери, A-D

  Снимката по-горе е пример за възможен еквивалент на енергиен стикер (клас B) за уред, който преди това е бил клас A+++. Въпреки че енергийната ефективност не се променя, скалата се променя, което означава, че новите по-ниски класове са все пак енергоефективни според последните стандарти. Това също така оставя повече свободно място на върха на скалата, тъй като ще се появяват още по-ефективни технологии.

Разгледайте кухненските ни уреди, които надхвърлят стандартната енергийна ефективност

Охлаждане

Нашата гама за охлаждане запазва качеството на храната, спомагайки за значителното намаляване на хранителните отпадъци и поощрявайки по-устойчив начин на хранене.

Ние защитаваме качеството на храните, като осигуряваме стабилна температура, правилно ниво на влажност и добре запечатани отделения в уредите, които Ви предлагаме.

 • Киви
  Серия 3000 ColdSense

  Срокът на годност на храните се удължава и вкусът бива защитен със стабилна температура и 40% по-бързо охлаждане от стандартните ръчни настройки.

 • Две ябълки
  Серия 6000 TwinTech® No Frost

  Минимизирайте загубената хранителна маса с 60% и намалете изхвърлянето на храна благодарение на усъвършенстваните двойни охладителни системи TwinTech® No Frost, които поддържат оптималната влажност и запазват продуктите Ви.

 • Зеленчуци и плодове в хладилник
  Серия 7000 с 360 градусово охлаждане

  Спомага за намаляване на разхищението на храна като предпазва текстурата на съставките във всеки ъгъл на хладилника с 360 градусова циркулация на въздуха и интериор от неръждаема стомана.

 • Маруля
  Серия 8000 UltraFresh+

  Зеленчуците остават до 40% по-свежи и запазват хранителните си свойства в отделението UltraFresh+ с автоматична настройка на влажността.

 • Морска храна
  Серия 9000 LongFresh

  Независимите едно от друго, затворени отделения създават зона за оптимална температура и влажност – запазвайки деликатните продукти.

Нови икони за представяне при охлаждане

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Годишна енергийна консумация, киловат-час/година.
D. Сборът на обема на отделенията за замразяване.
E. Сборът на обема на охлаждащите отделения и други отделения, които не служат за замразяване.
F. Ниво на шум в децибели (dB).

Съдомиялни

Нашата гама уреди за грижа за съдовете се адаптира към Вашите нужди и Ви помага да направите най-подходящия избор.

QuickSelect Ви дава възможтост да изберете програма с по-малка консумация на вода и енергия.

 • Съдомиялна с AirDry
  Серия 3000 AirDry

  Спестете енергия като използвате естествения въздушен поток – без сушене с вентилатор. Очаквайте до 3 пъти по-добри резултати в сравнение със системи, които сушат само на затворени врати.

 • Съдомиялна със SatelliteClean
  Серия 6000 SatelliteClean®

  До 3 пъти по-ефективна употреба на водата спрямо стандартните модели. Съдовете блестят от чистота без да използвате излишно количество вода. 

 • Съдомиялна с QuickSelect
  Серия 6000 с QuickSelect

  Можете лесно, само с едно движение, да зададете колко време искате да продължи програмата, а Вашата съдомиялна сама ще настрои най-подходящия цикъл и ще Ви покаже каква е енергийната ефективност. 

 • Съдомиялна с MaxiFlex
  Серия 7000 MaxiFlex

  Страхотната комбинация от чекмеджета и разделители Ви позволява да усвоите капацитета на съдомиялната, спестявайки вода и енергия.

Нови икони за представянето на съдомиялните

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Годишна енергийна консумация за 100 Еко цикъла.
D. Номинален капацитет на настройките на място за Еко програма.
E. Продължителност на Еко програмата.
F. Ниво на шум в децибели (dB).

Разгледайте нашите продукти за грижа за дрехите, които надхвърлят стандартната енергийна ефективност.

Перални машини

Пералните ни машини се предлагат с програми, които не само почистват, но и запазват усещането и структурата на материите, предоставяйки на дрехите по-дълъг живот.

 • Чекмедже AutoDose
  Серия 8000 AutoDose

  Прецизното дозиране на перилен препарат с AutoDose позволява на белите дрехи да останат такива, а цветовете да запазят жизнеността си. Намаляването на разхищението на перилния препарат означава, че допринасяме за екосъобразна употреба на препаратите. Научете повече

 • Бяла риза
  Серия 7000 с ProSteam® технология

  Освежете бързо дрехите си с програма с пара. Свежи дрехи с 96% по-малко вода*.

  *Използва парата, за да освежи дрехите и да спести до 40 л вода на цикъл, изпитано с 1 кг деликатни дрехи, използвана е програма FreshScent, в сравнение с използването на програма за деликатни материи. Научете повече

 • Червени блузи и часовник
  Серия 8000 с ÖKOPower програма

  Програма Ökopower 59min смесва препарата предварително за по-бързо, ефикасно почистване на ниски температури. С програмата Ökopower 59min, дрехите Ви биват изцяло изпрани на 30 ºC и спестявате повече от 30% енергия в сравнение с програмата за памук на 40ºC. Научете повече

 • Черна рокля на закачалка
  Серия 9000 със SoftWater® технология

  Помогнете на цветовете на дрехите Ви да изглеждат възможно най-добре, изпиране след изпиране.* Удължаването на живота на дрехите с допълнителни девет месеца спомага за намаляването на въглеродните емисии, отпадъците и водния отпечатък с около 20-30% всяко.* *Източник: www.wrap.org.uk
  Научете повече

Нови икони за представянето на пералните машини

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Енергийна консумация за 100 цикъла.
D. Оценен капацитет за Еко програма.
E. Клас на ефективност на центрофугата.
F. Продължителност на Еко програма.
G. Измерена консумация на вода за един цикъл.
H. Ниво на шум в децибели (dB).

Пералня със сушилня

Пералните ни със сушилня са проектирани и оптимизирани, за да работят заедно. Получете същите резултати както от два отделни уреда.

 • Пара в сушилня
  Серия 7000 програма с пара

  Използвайте пара и освежете леко замърсени дрехи или деликатни материи като кашмир. Програмата с пара използва 96% по-малко вода от програмата за пране. Освен това парата изглажда значителна част от гънките по дрехите Ви и намалява необходимостта от гладене. Научете повече

 • Синя риза
  Серия 8000 с ÖKOMix технология

  Ökomix предварително смесва препарата преди да влезе в барабана, за по-бързо, ефикасно изпиране на ниски температури. Програмите за изпиране на по-ниските температури консумират по-малко енергия – преминавайки от 40° на 30° може да спести до 35% енергийна консумация. Научете повече

 • Лилави дрехи
  Серия 9000 със SensiDry® технология

  Дрехите не са изложени на прекомерна или увреждаща топлина, което означава, че издържат по-дълго. Можете да спестите до 45%* енергия използвайки пералня със сушилня с термопомпа, спрямо кондензационна пералня със сушилня (*при използване на цикъл за пране и сушене). Научете повече

Нови икони за представянето на перални със сушилня

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Измерена годишна енергийна консумация за 100 цикъла.
D. Измерена годишна консумация за цикъл.
E. Клас на ефективност на центрофугата.
F. Оценен капацитет за Еко програма.
G. Продължителност на Еко програма.
H. Ниво на шум в децибели (dB).