Важно съобщение за безопасност - AEG FX9

AEG умолява собствениците на безкабелни прахосмукачки AEG FX9 с определени серийни номера, незабавно да преустановят употребата на уредите поради съображения за безопасност.

Причината е проблем с компонент използван в продукта, който при определени обстоятелства може да прегрее, което е възможно да доведе до това прахосмукачката да се запали. Прегряването се счита са сериозен риск, който може да доведе до потенциално възникване и разпространение на огън върху намиращ се в непосредствена близост запалим материал.

Собствениците на засегнатите модели се умоляват да се свържат с националния център за обслужване на клиенти: 0800 46 019 (безплатен номер от цялата страна) или на имейл aegservice@balkanstore.bg; за да получат инструкции как да върнат продукта и да научат за други решения достъпни за потребителите (например замяна на продукта).

До момента не се съобщава за наранявания или материални щети. Въпреки това, тъй като безопасността на нашите потребители е наш основен приоритет в Electrolux, ние приемаме този въпрос много сериозно. Решихме незабавно да изтеглим всички засегнати продукти от тази гама.

Засегнати са следните партиди продукти:

ТАБЛИЦА

Можете лесно да проверите чрез номер на продукта (PNC) и сериен номер (SN). Те могат да бъдат намерени на стикера поставен зад циклонния блок на прахосмукачката.

FX9-aeg-label-378x262-friöagd.png

 

 

Bulgaria_Product recall_FX9_PUREF9_AEG_ELECTROLUX_jpeg.jpg

 

Ако притежавате продукт със съответните серийни/продуктови номера, трябва незабавно да спрете да използвате уреда, да го държите отделно от зарядната станция и да извадите щепсела на зарядната станция от електрическия контакт.

Ако моделът и номерът на продукта (PNC) съвпадат и е в рамките на посочения диапазон серийни номера (SN), изброени по-горе, и все още не сте се свързали с нашия местен сервизен център на Electrolux, моля, обадете се на националния център за обслужване на клиенти: 0800 46 019 (безплатен номер от цялата страна), и ще получите инструкции как да върнете продукта и как да получите надлежно обезщетение за връщането.

Моля, обърнете внимание: Продуктите с други серийни номера от гамата AEG FX9/Electrolux Pure F9 не са засегнати. Други продукти на AEG или Electrolux, включително всички други модели прахосмукачки, не са засегнати.

Искрено се извиняваме за евентуално причиненото неудобство.