Мус от лайм с малиново кули

МУС ОТ ЛАЙМ С МАЛИНОВО КУЛИ

 

Острият вкус на кулито се съчетава със сладкия мус от лайм, за да създаде перфектно балансиран и красиво изглеждащ десерт.

 

Съставки

За муса: 1 шушулка Бурбонска ванилия, 800 мл. мляко, 1 лайм, 2 яйца, 6 яйчени жълтъка, 150 гр. захар

За малиновото кули: 400 гр. замразени малини, 100 гр. пудра захар, 1 супена лъжица сок от лайм

Метод


8 порции

1. Намаслете 8 форми за суфле и ги охладете.

2. Срежете шушулката ванилия по дължина и остържете семената. Сварете шушулката семената в млякото. Оставете да покъкри за 10 минути, след което извадете шушулката. 

3. Настържете кората на лайма и изцедете сока.

4. Докато варите млякото, смесете яйцата, жълтъците, захарта, кората и сока на лайма в купа, след това разбъркайте като прибавяте охладеното мляко. Разпределете сместа във формите за суфле. 

5. Гответе муса на рафт на ниво 2, при настройка на парата 3 на 100°C за 50 минути, след което охладете за 2-3 часа.

6. За кулито, оставете малините да се размразят леко, след това ги смесете с пудра захар и сок от лайм. Прецедете с цедка. 

Сервиране

Леко отлепете муса от ръбовете на формите с малък нож и ги обърнете в индивидуални чинии. Полейте обилно с кулито и завършете със свежи малини и резени лимон.