The Next Black

The Next Black

Новите технологии, инстересът към устойчивостта и иновативните умове променят облеклото. Документалният филм The Next Black представя дизайнерите, иноваторите и лидерите, които оформят бъдещето на нашите дрехи. Това не е филм за новостите, а за това какво предстои. 

Какво е The Next Black?

 The Next Black е документален филм, обединяващ дизайнери, иноватори и лидери от цял свят за открита дискусия върху представата за облеклото. Той изследва отвъд това какво носим, за да разкрие как произвеждаме дрехите, как си взаимодействаме и как се грижим за тях. Всеки човек, с когото се срещнахме има свежа гледна точка върху бъдещето на индустрията - и всеки от тях използва страстта си, за да инициира промяна.

Защо The Next Black?

 The Next Black цели да задълбочи разбирането ни  за това какви дрехи ще носят, и съответно перат, хората - днес и утре. Разгледахме как развитието на тъканите и технологиите влияе върху производството на дрехи, и това как нарастващата загриженост за устойчивостта променя навиците ни на пране.

Процесът отблизо

Научавайки как се произвеждат дрехите, ние ще правим по-осъзнати избори за това какво носим

Запознайте се с пионерите

 • adidas

  adidas пренася следенето и отчитането на физическото представане на следващото ниво, внедрявайки авангардна технология директно в материите на спортното облекло 

 • BioCouture

  BioCouture е първата в света био дизайн консултантска агенция, работеща върху производството на облекло, без генериране на токсични отпадъци.

 • Patagonia

   Патагония е лидер в устойчивите практики, като насърчава отговорното потребление и стимулира рециклирането в шивашката промишленост.

 • Studio XO

  Studio XO оформя бъдещето на облеклото, създавайки дрехи, които променят формата, кройката и цвета си, съобразно с желанието на този, който ги носи. 

 • Yeh Group

  Yeh Group са пионери в иновативното боядисване на дрехи, използващо по-малко вода, което намаля негативния ефект върху околната среда.

 • Защо ни е грижа?

  Желанието за иновации е природно заложено в нас. Ние искаме да бъдем винаги с една стъпка напред, затова работим върху грижата за дрехите на бъдещето - днес.

Гледайте The Next Black

Модните тенденции отминават, стилът остава завинаги. The Next Black е документален филм, който оспорва цялостната представа за облеклото и производството му. Запознайте се с дизайнерите, иноваторите и лидерите, които оформят бъдещето на нашите дрехи.

Бъдещето на облеклото днес

Загрижени сме за това какво следва, защото искаме да разберем нуждите на бъдещето. AEG представи първата автоматична перална машина и разработи технологиията, която направи съвременните сушилни енергийно ефективни. Нашата отдаденост се простира отвъд продуктите ни, затова направихме инициативата Повече грижа, която ще Ви помогне да се възползвате максимално от капацитета на дрехите си.

Устойчивост: да запазим това, което имаме

За да подобрим устойчивото потребление и производство, трябва да разбираме пълният цикъл на живота на една дреха. The Next Black изследва влиянието на производствения процес върху околната среда, от отглеждането на материалите до оцветяването, изпирането и транспорта. Филмът разглежда също и това колко дрехи закупуваме.

Вдъхновили сме много хора да преосмислят връзката си с дрехите, които притежават

Рик Риджуей

Вицепрезидент на екологичните инициативи, Patagonia

Преосмисляне на взаимоотношенията

За да постигнем устойчивост е нужно да погледнем отвъд собствените ни желания. Рик Риджуей смята, че най-доброто нещо, което можем да направим за природата, е да купуваме само това, от което имаме нужда. Той насърчава потребителите да пазаруват, водейки се от нуждата, а не от желанието; да купуват по-малко; да ремонтират това, което могат; да преизползват и да рециклират.

Овладяване на въздействието ни

Patagonia вярвят в отговорното поведение, живота според възможностите, и идеята да оставим след себе си планета, на която бихме искали да живеем

Имаме нужда от цветове…но аз мисля, че ще оцветяваме по различен начин

Софи Матър

Yeh Group

Дейвид Йе, съсобственик на Yeh Group

Съхраняване на местните ресурси

Производството на текстил оказва влияние върху световния воден резерв и застрашава местното водоснабдяване с чиста вода, като освобождава опасни замърсители в околната среда. Yeh Group се борят с това чрез тяхната DryDye™ технология, която използва течен въглероден диоксид за боядисване на текстил, елиминирайки нуждата от вода и химикали. 

Работници от фабриката на Yeh Group, които извършват процеса DryDye
Без повече загуби на вода

Разработвайки тази нова система за боядисване без вода, Yeh Group, със съсобственик Дейвид Йе, смятат, че ще спрат използването на литри чиста вода във фабриките за боядисване. 

Освежаващ подход

Основателят на BioCouture, Сузанн Лий, смесва зелен чай, захар, бактерии и мая, за да отгледа това, което сама нарича "зеленчукова кожа"

Отгледайте сами дрехите си

Представете си, че можете сами да отгледате дрехите си. BioCouture изследва как организми като бактерии, дрожди, гъбички и водорасли могат да бъдат използвани за производството на материи. Резултатът е изцяло естествен, 100% разградим продукт, който може да бъде изсушен, разкроен и съшит като дреха. Още повече - този продукт е произведен без да замърсява околната среда - истински устойчиво бъдеще за модната индустрия.

Стил, който остава

Разбирането как да се грижим за дрехите си е ключова стъпка в изграждането на устойчивите навици. Знаехте ли, че удължавайки живота на дрехите си с едва 9 месеца, може да намалите въглеродния и водния си отпечатък с до 30%? Ние предприехме няколко стъпки, за да Ви помогнем да се грижите по-добре за дрехите си, дори най-деликатните коприна и вълна, и за високо ефективните Ви уреди.

Гледайте The Next Black

Тенденцията за бързата мода предизвика увеличение в консумацията на текстил с 47% през първите 10 години от новото хилядолетие. Но с какви щети върху околната среда? Запознайте се с дизайнерите, иноваторите и лидерите, които предизвикват модни иновации и навици, които оформят това какви дрехи ще носим в бъдеще и как ще ги носим.

Грижете се за вълнената си блуза с приложението на AEG

Напълно естествено е

Грижата за това как се произвеждат дрехите превръща облеклото по-скоро в инвестиция за бъдещето, отколкото бързооборотно удоволствие. Това има значим ефект както върху решенията ни за закупуване, така и върху отношението ни към грижата за дрехите. Нашто приложение My AEG ще Ви даде съвети за най-добрите начини за грижа за деликатни, естествени материи или специализирано облекло.

Технологии: бъдещето на дрехите

 

Технологиите са на път да променят дрехите, които носим. От спортно облекло, което следи показателите на тялото, до мода, резултат от срещата на наука, изкуство и човешка физика. Навсякъде по света иноваторите работят, за да превърнат технологиите в неделима част от облеклото, което носим.

Някой ден ние ще носим повърхността на компютъра върху телата си

Нанси Тилбъри

Studio XO

Футуристични тенденции

Studio XO проектира забележителни ефекти като светлини и машини за сапунени мехури

Хай-тек мода

Когато говорим за "обличане" на технология, най-често си мислим за часовници или подобни аксесоари. Не и Нанси Тилбъри. Моделите на нейното иновативно студио Studio XO са красили някои от най-известните световни артисти, като Black Eyed Peas. Studio XO успява да впечатли и Лейди Гага и сега е неделима част от TechHaus, нейната инициатива за творчески технологии.

Мода, която контролирате

Амбицията на Studio XO е да намали количеството на дрехи в гардеробите ни, позволявайки на бъдещите ни дрехи да променят формата, кройката и цветовете си, в зависимост от желанията и любимите ни тенденции. Студиото ще може да ни позволи също да се абонираме за модна информация дигитално и да правим "плейлисти" от дрехи, съобразени с нашите тела.

Много скоро ще виждате все повече и повече сензори, във все повече и повече дрехи

Мат Хаймър

adidas

Създадени за движение

Още от 2010 г., adidas използва своята Лаборатория за Иновации, за да открива начини за интегриране на технологиите в спортното облекло. Резултатът е системата MiCoach Team Elite, която в момента се тества от първокласни спортни отбори като Chelsea FC и New Zealand All Blacks, за отчитане на информация от терена в реално време.

 

Интелигентно облекло

Представете си да носите дрехи, които са толкова интелигентни, колкото телефоните и другите устройства, които използвате. Системата MiCoach има платнена жиза, втъкана директно в дреха от дишаща материя, за да следи физическата активност на играча. Миниатюрните сензони в жицата се свързват към центъра или клетката на системата. Те измерват сърдечна дейност, сила, скорост, ускорение и позициониране на полето по време на тренировка.

Незабавна обратна връзка

MiCoach позволява на треньорите да следят представянето на играчите с помощта на удобно приложение 

Гледайте The Next Black

Запознайте се с дизайнерите, иноваторите и лидерите, които оспорват не само производствения процес на облеклото, но и начините, по които се грижим за дрехите си след закупуването им. The Next Black не е филм за новостите, а за това какво предстои.