x

Ние помагаме в грижата за вашите дрехи

Дрехите са много повече от платове и нишки. Те носят спомени. Те разказват истории. Въпреки това, обикновено не носим 80% от дрехите, които притежаваме. Ако изберем да полагаме повече грижи за тях, ние допринасяме за промяната на днешната култура на изхвърляне на дрехи, и имаме възможност да създадем много нови спомени в любимите си дрехи.

ЗАЩО ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ДРЕХИТЕ СИ?

Дрехите ви са специални напомняния за запечатани във времето моменти. Но ако те изгубят първоначалния си вид и мекота, често биват забравяни на дъното на гардероба. Това може и да не се случва. Има много начини да се грижим за тях и още повече причини да го правим – от съхранението на спомени, до опазването на околната среда.

Жена с лилава риза

Съхранете спомените

Усещате някои от любимите си дрехи като част от тялото ви. Били са с вас в добро и лошо и са спомен за преживяванията ви. Уверете се, че ще съхраните спомените, които те носят, като положите за тях правилните грижи. Така ще можете да носите ценните си любими дрехи отново и отново и да създавате нови спомени с тях. 

Лилав копринен топ, допълнен с бижута
Мека и ароматна червена коприна

Зарадвайте сетивата си

Когато избирате какво да облечете от значение е не само това как изглеждат дрехите ви. Изследванията сочат, че всички ваши сетива участват в избора – от допир до обоняние. Решаваща е мекотата им, както и уханието им на свежест и чистота. Радвайки сетивата си, вие ще продължите да носите дрехите си по-дълго. Със съвременните перални машини можете бързо да постигнете тази свежест като изперете и изсушите дрехите си в една непрекъсната програма.

Кутии от покупки

Променете навиците си 

Производството на дрехи има негативно влияние върху околната среда. Ние можем да помогнем за опазването на природата като полагаме правилните грижи за дрехите си. С прaвилната технология, вие ще поглеждате по-често към гардероба си, отколкото към витрината на магазина. Нашата най-добра сушилня суши безупречно дори вълна и коприна и удължава живота и на най-деликатните материи. Така ще се наслаждавате на дрехите си с 9 месеца повече и ще намалите въглеродния и водния си отпечатък с по 20 -30%.

Син памучен плат с икона за пране на 30 градуса

Спестете пари

Съвременните перални машини дават изумителни резултати дори при ниска температура. Това ви спестява пари, опазва околната среда и запазва дрехите ви.  Една нова перална машина може да спести до 80% повече енергия от машина на 5 години. Инвестирайте в съвременна технология и ще спестите пари, докато перете на 30 градуса.

Жена със свежо изпрана червена копринена блуза
Технология ÖKOMix

Уникалната технология на смесване на перилните препарати и омекотителите с вода, преди да влязат в барабана, гарантира сигурност за всяка нишка

Серията перални машини AEG 8000

СИГУРНОСТ ЗА ФИНИТЕ РИЗИ

Деликатните Ви дрехи се нуждаят от внимателни грижи, за да запазят качеството си завинаги, без значение колко често ги носите. Нашата иновационна серия AEG 8000 от перални машини с технологията ÖKOMix предлага висококачествено изпиране, дори при ниска температура. Удължете живота на дрехите си чрез експертна грижа, с която те изглеждат като нови след всяко изпиране.

ЦИКЪЛЪТ НА ГРИЖАТА ЗА ДРЕХИТЕ

Когато говорим за запазването на дрехите, от значение са малките неща. В наши дни бързо износваме дрехите си, но за да ги съхраним за по-дълго, като предшествениците ни, не е нужно да прибягваме към остарели техники. По-отговорното пазаруване, фините настройки на пране и новите технологии ще удължат живота на дрехите ви с няколко години.

Всичко започва в магазина

Синя памучна материя

Открийте доброто качество

Добрата кройка и майсторската изработка гарантират дълъг живот на дрехите. Високото качество струва по-скъпо, но и дава много повече. Търсете естествени и издръжливи материи като памук и вълна. Уверете се, че няма гънки и неравности по шевовете. Проверете копчетата за висящи конци. Ако качеството на дрехата е добро, тя ще издържи теста на времето. Ако забележите нискокачествена изработка, не купувайте. 

Съд с вода и добавени опасни химикали

ИЗБЕРЕТЕ ОРГАНИЧНОТО

Можете да намалите вредите върху околната среда от дрехите си още веднага след закупуването им. За производството на 1 кг текстил е нужен средно 1 кг химикали. Търсете дрехи от органични, възобновим и рециклируеми материали. За тяхното производство са нужни по-малко енергия и химикали. За повече информация, вижте нашия филм The Next Black, който изследва концепцията за устойчивост в текстилната индустрия.

Това, което правим с дрехите си след като ги купим, оказва най-голямо влияние върху техния живот и върху природата. Има начини да се грижим за дрехите си така, че да сме внимателни към тях и към околната среда.

Перете по-малко, грижете се повече

Много малко дрехи имат нужда да се перат след всяко носене. Прекалено честото пране е лошо за околната среда и вреди на външния вид на дрехите. Изчакайте да се съберат достатъчно дрехи за едно пране. Ако перете по-рядко, но с по-пълна пералня, ще спестите енергия и вода – точно както с нашата система OptiSense. Тя настройва времето и разхода на електроенергия за всяко пране според обема на дрехите ви. Без прекалено често пране – само най-ефективното изпиране от нашите машини.

Свежо изпрани черен и червен плат
ТЕХНОЛОГИЯ SOFTWATER

Постигнете резултатите на изпиране при 60 градуса, докато перете на 30 

СЪХРАНЕНИЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ, ПРАНЕ СЛЕД ПРАНЕ

Запазете мекотата и ярките цветове за по-дълго. Иновативната технология SoftWater в пералните машини от серия AEG 9000 почиства и омекотява водата, преди да влезе в контакт с дрехите в барабана. Така препаратите достигат максимална ефективност, дори при по-ниски температури. Най-после няма нужда да правите компромис с ефективността, за сметка на грижата.

Лесно справяне с най-тежките задачи

 • Червена коприна на въгленов фон
  Детергент за деликатни материи

  Използвайте детергент, който не съдържа протеинови ензими. Те могат да навредят на вълната и коприната.

 • Ръчно пране на червена дреха
  Бързо справяне с петна

  Накиснете петната в студена вода възможно най-бързо, за да не проникнат в материите.

 • Свежа червена риза
  Запазете яркостта на цветовете

  Детергентите, които не съдържат белина, са най-подходящи за цветното ви пране. Използвайте съдържащи белина препарати, за да поддържате свежестта на белите си дрехи. 

ТЕХНОЛОГИЯ PROSTEAM

Насладете се на до 30% по-малко гънки и бързо освежени дрехи 

The AEG 7000 series washing machine

СИГУРНОСТ ЗА ФИНИТЕ РИЗИ

Съхранете безупречния вид и мекота на дрехите си, всеки ден, без излишни усилия. Ако искате да намалите времето за гладене, серията AEG 7000 с технологията ProSteam Ви позволява да избирате между завършване цикъла на изпиране с пара, или отделна система за почистване с пара. Внимателните и бързи програми за почистване с пара безопазно премахват миризмите и намаляват гънките на материите. 

Сушене, съобразено с дрехите Ви

Иновациите при технологиите на сушилните правят и невъзможното възможно. Само серията AEG 8000 със система AbsoluteCare® може да предложи безпрецедентна защита за дрехите ви. Прецизно контролираните движения на барабана и температура позволяват внимателно сушене на дрехите ви, като запазват външния им вид и мекотата им. От вълнени и копринени – до най-издръжливите туристически дрехи, вие разполагате със закрилник, който се грижи за всяка нишка.

Спести, преизползвай, рециклирай

95% от дрехите, които изхвърляме могат да се преизползват или рециклират. Последната спирка от житейския път на дрехите ви не е нужно да е последна. Ако те са в добро състояние, дарете ги за благотворителност. Дайте им нов шанс за живот, или ги върнете обратно на природата като ги рециклирате. Рециклирането намаля замърсяването и пести енергия и вода. Грижата за околната среда никога няма да излезе от мода.

Съвети как да се грижим по-добре за дрехите с приложението My AEG

Приложение, което помага в грижата за дрехите

Ако използвате по-малко и само природосъобразни перилни препарати, то вие ще минимизирате негативното им влияние върху околната среда и ще спестите пари. Ще направите същото и ако сами освежите или ремонтирате дрехите си, когато се износят, вместо да ги изхвърлите. Малките поправки или промени по тях могат да ги направят като нови. За да разберете повече, приложението MyAEG ще ви даде много полезни съвети как да се грижите за дрехите си.

НЕКА ОСПОРИМ УКАЗАНИЯТА ЗА ГРИЖА

С развитието на технологиите, нашите навици за прането също трябва да се променят. Въпреки това, ние все още перем и сушим по остарели начини. Това вреди на околната среда и на дрехите ни. Ние оспорваме някои указателни етикети за грижа, защото те просто вече не са актуални. Ето как да перете и сушите дрехите си по най-внимателния и щадящ начин. 

Спасете дрехите си от остарели съвети

Дрехи, накиснати в съд с вода

30 са новите 40

Температурата на етикетите не е препоръчителна, а максималната допустима. Повечето изпирания могат да се извършат и на по-ниска температура. Това защитава цветовете и тъканите на Вашите дрехи и намалява енергийните Ви разходи. Нашите перални машини ÖKOMix предоставят безупречна грижа при 30 градуса. Патентованата технология за предварително смесване на детергента и омекотителя с вода преди навлизане в барабана, позволява по-бързото разтваряне на препарата и активирането му при по-ниска температура.

Жена със свежо изпрана черна рокля

ЗАКРИЛНИКЪТ НА МАЛКАТА ЧЕРНА РОКЛЯ

Съхранете цвета, формата и мекотата на дрехите си, пране след пране. Филтриращата система с йонен обмен на пералните машини от серията AEG 9000 е първа по рода си. Технологията SoftWater пречиства и омекотява водата преди навлизането ѝ в барабана, като позволява пране при 30 градуса, с качеството на 60 градусово изпиране. Внимателна към околната среда, внимателна към дрехите Ви.

Одобрено от Woolmark

Нашите уреди за сертифицирани да се грижат дори за вълнените дрехи с етикет "ръчно пране"

Зеленият етикет за грижа на Woolmark

Забравете за изпирането на ръка

Забравете какво са Ви казвали. Изпирането на ръка не е най-деликатният начин да почистите фините дрехи. Така губите много време и вода и увреждате материите повече, отколкото си мислите. Съвременните машини с програми за вълна и коприна осигуряват специални движения на барабана и позволяват изпиране на ниски температури - най-добрата грижа за деликатни материи.

Забравете за химическото чистене

Химическото чистене струва скъпо на Вас, на природата и дългосрочното качество на дрехите Ви. Но то може да бъде избегнато. Модерните перални машини са достатъчно внимателни и могат да се погрижат за много от дрехите ви с етикет "химическо чистене" - без химикали. В това число са и одобрените от Woolmark перални машини на AEG. Те изпират и изсушават безопасно и на ниска температура - дори дрехите за ръчно пране.

Лабораторията за умни дрехи на adidas и манекен

Интересно ли Ви е какво следва?

The Next Black е нашата документална поредица за това какво можем да очакваме. Погледнахме в бъдещето на грижата, за да разберем какви ще са утрешните нужди, свързани с изпирането на дрехите. Работихме съвместно с дизайнери и водещи фигури в модата като adidas и Patagonia, за да си отговорим на тези въпроси. Каним и Вас да надзърнете в бъдещето на дрехите и грижата за тях. 

Вече знаете кои са най-добрите начини да се грижите за дрехите си. Любимите Ви дрехи заслужават най-доброто отношение, защото те са много повече от платове и нишки. Те са история. Вашата история. Когато перете и сушите, използвайки модерни уреди, вие се грижите както за дрехите си, така и за природата.