
Гответе с AEG
Мадлени
Класически френски десерт приготвен с фурните AEG.
Насоки за приготвяне
За изпичането на мадлените ползвайте парова фурна AEG и изберете функция „Горещ въздух“ и вентилатор и задайте температура 190 градуса.
Стъпка 1: Извадете яйцата от хладилника поне 30 минути преди да започнете да готвите. Разтопете маслото и оставете да се охлади.
Стъпка 2: В купа сложете пудра захар, добавете яйцата и разбийте за 3-4 минути с миксер, докато сместа стане пухкава и бледожълта.
Стъпка 3: Към сместа добавете пресетите брашно, бакпулвер и сол.
Стъпка 4: Разбъркайте отново и добавете меда, ваниловия екстракт и лимоновата кора. Разбъркайте и на тънка струйка налейте маслото, като не спирате да разбивате.
Стъпка 5: Готовата смес за мадлени оставете за 30 минути на стайна температура.
Стъпка 6: Загрейте фурната до 190 градуса.Намажете формата за печене с тънък слой меко масло.
Стъпка 7: Прехвърлете тестото в пош и напълнете формичките, като оставите 2-3 милиметра по от ръба на формата празни. Печете 8-10 минути, докато мадлените станат златисти, а ръбчетата покафенеят леко.
Стъпка 8: Извадете формата от фурната и охладете за около минута. Прехвърлете мадлените върху решетка и поръсете с пудра захар.
Продукти
• 2 яйца
• 100 г пудра захар
• 150 г бяло брашно
• ½ ч. л. бакпулвер
• 1 щипка сол
• 125 г масло
• 1 с. л. мед
• 1 ч. л. лимонова кора
• 1 ч. л. ванилов екстракт