Гответе с AEG

Шоколадов пудинг

Научете как да приготвите този лесен и вкусен десерт.

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Разтопете шоколада в микровълнова печка или на водна баня, добавете мекото масло и разбъркайте добре.

Стъпка 2: В купа разбийте яйцата и захарта до пухкава светложълта смес и смесете с шоколада и маслото.

Стъпка 3: Добавете пресятото брашно и солта и разбъркайте добре.

Стъпка 4: Намажете с масло 6 метални или огнеупорни купички и ги поръсете с какаото, като го разпределите върху цялата повърхност.

Стъпка 5: Напълнете купичките за печене на 2/3 от обема им.

Стъпка 6: Печете 15 минути на 200 градуса, като сложите формите на ниво 3 и ползвате функция Готвене с пара и изберете Готвене с ниска влажност.

Стъпка 7 Извадете пудингите от фурната, оставете ги да изстинат за няколко минути, след което ги обърнете в чинията за сервиране.

Стъпка 8: Сервирайте ги поръсени обилно с какао, шамфъстък и ягоди, бита сметана или сладолед.

Продукти

• 3 яйца

• 120 г черен шоколад

• 60 г масло

• 120 г захар

• 40 г брашно

• щипка сол

• масло за намазване на формите

• 2 с.л. какао