Български проект спечели второ място в международен конкурс на AEG за дизайн на кухня

С награда за второ място бе удостоен проект от България, който предоставя решение за интелигентно усвояване на кухненското пространство. Конкурсът оценява стилни и иновативни дизайнерски решения от професионални проектанти на кухни и интериорни дизайнери от цяла Европа.

2ро място за Оксана Харутюнян от България

Български проект беше високо оценен от журито на първия встъпителен конкурс за дизайн на кухня на тема „Изострете сетивата си“ (Sharpen your Senses), организиран от AEG. Награденият с второ място дизайн на Оксана Харутюнян от “Home Book” бе избран сред 32 предложения от интериорни дизайнери от 6 държави от цяла Европа. Конкурсът се проведе в две направления – вече реализирани пространства или на ниво проект с уреди на AEG. Въпреки, че е проектиран за самостоятелна семейна къща, нейният проект би паснал идеално и на апартамент, чиито собственици водят стилен и практичен градски живот.

 

 „Тази компактна кухня предлага превъзходни решения и място за приятни изживявания“, казва София Андреасон от „Тенденции и Анализи“ в Electrolux Group Design. “С охладителя за вино и кафе-машината вдясно, които визуално балансират готварските електроуреди вляво, и мивката, която може да бъде скрита, тази кухня може отлично да се използва по предназначение или елегантно да се слее с дизайна на дома, когато не се използва – пример за интелигентно оползотворено пространство с премиум естетика.”

Оксана Харутюнян печели един от уредите за вграждане AEG, използвани в проекта ѝ, както и кулинарно преживяване, предоставено от AEG България.

 

В допълнение на престижното европейско отличие, за всички проекти от България, беше организирана местна томбола, която печели Мира Михайлова от Migliore Design със своя проект “Style”.

 

Печеливш от томболата на местно ниво е Мира Михайлова от Migliore Design, България

 

Първото място в международния конкурс на AEG бе отредено за Реми Блом от Kitchen Studio, Холандия. “Приказната кухня на Реми е страхотно съчетание на форма и функция, обгърнати в красива естетика с неочакван обрат.”, казва Томас Гарднер, старши дизайнер в Electrolux. „Комбинацията на материали и цветовата палитра са елегантни и са снабдени с интелигентни, практични детайли като солидни дръжки за чекмеджета и вградени електрически контакти.“

 1во място е за победителя Реми Блом (Remy Blom), от Kitchen Studio, Холандия

 

 

Третото място бе присъдено на дизайн, изготвен от белгийското студио DSM Keukens. „Тази кухня има страхотно излъчване.“, казва Гарднер. „Петте високи стола пред острова поставят готвача в центъра на „сцената“, докато гостите могат да разговарят и да се наслаждават на напитки от охладителя за вино, преди всички да се отправят към масата за хранене. Елементите са добре подбрани и създават специфична атмосфера в трапезарията, например картината върху стената добавя персонализиран почерк и допълва пространството.“

3то място е за дизайна на студио DSM Keukens, Белгия

 

Ежегодният конкурс за дизайн на AEG е форум за изява на кухненски проектанти и интериорни дизайнери от цяла Европа. В него те могат да представят своите проекти, в които са интегрирали или предвиждат да интегрират уреди AEG. На победителите се предлагат страхотни награди, сред които уреди AEG и готварски преживявания. Следващият конкурс за дизайн ще бъде отворен за предложения през лятото на 2019 г.

 

Прочетете повече на адрес: https://kitchendesign.aeg.com/