Международният конкурс за дизайн на кухня на AEG набира предложения от България

Конкурсът отличава иновативни дизайни на професионални кухненски проектанти и интериорни дизайнери от цяла Европа. Запишете се на: www.kitchendesign.aeg.com

 

 AEG насърчава дизайнерите да развихрят въображение си, представяйки своята гледна точка за кухненските уреди като функция на интериора и процеса на готвене. Темата на конкурса е „Изострете сетивата си“ (Sharpen your senses), която отчита симбиозата между дизайн и функционалност. Проектите или вече реализираните кухни е нужно да интегрират уреди AEG. Част от наградите на престижното състезание са: специален кулинарен уикенд в Мадрид и част от уредите AEG, използвани в съответния проект.

 Дизайнерите от България ще имат допълнителна възможност да спечелят награда. Измежду всички подадени предложения AEG ще организира томбола и ще зарадва автора му с премиум уред за вграждане AEG.

 

2ро място за Оксана Харутюнян от България в конкурса от 2018 г.

Проектът на българката Оксана Харутюнян от “Home Book” бе удостоен с второ място в миналогодишното издание на конкурса. Тя спечели един от уредите, които бе използвала в своя проект. С първо място в конкурса бе отличен Реми Блом от Kitchen Studio, Холандия. Всички предложения от 2018 г. могат да бъдат видени на интернет страницата на конкурса, заедно с мотивите на журито за техния избор. „Летвата бе поставена високо миналата година и ние сме развълнувани и нетърпеливи да видим предложенията тази година.“, казва Томас Гарднер, член на журито и продуктов дизайнер в Electrolux.

Първото място в международния конкурс на AEG бе отредено за Реми Блом от Kitchen Studio, Холандия. “Приказната кухня на Реми е страхотно съчетание на форма и функция, обгърнати в красива естетика с неочакван обрат.”, казва Томас Гарднер, старши дизайнер в Electrolux. „Комбинацията на материали и цветовата палитра са елегантни и са снабдени с интелигентни, практични детайли като солидни дръжки за чекмеджета и вградени електрически контакти.“

 “Ценен съвет, който бих дал на всички желаещи да участват е да разгледат наградените дизайни от миналата година, за да разберат как мисли журито, какво се харесва и какво се оценява високо. През 2019 г., допълнителни точки ще бъдат давани на предложения, които вземат предвид реални потребителски ситуации, и които не само подкрепят човешкото общуване и удоволствието в кухнята, но също така поставят кухнята в контекста на едно пълноценно и разнообразно пространство, което обогатява усещането за дом.”, допълва той.

AEG насърчава дизайнерите да помислят за това какви материали биха използвали за по-голяма сетивна наслада; ще има ли елементи, които изпъкват или контраст на цветовете? Ще бъдат ли скрити уредите или ще са видими? Какво ще бъде цялостното преживяване в кухнята - от съхранение, през подготовка, готвене, до сервиране?

Конкурсът е отворен и ще приема предложения до 30 септември 2019 г. от интериорни дизайнери и проектанти, които са интегрирали продукти AEG във вече реализирани проекти, или в планове на кухня. Запишете се за участие, като изпратите, своето предложение за дизайн на кухня или прочетете повече на: www.kitchendesign.aeg.com