Гответе с AEG

Пиле "Katsu"

Пригответе тази вкусна и здравословна рецепта за цялото семейство.

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Разрежете пилешките гърди на две по дължина, за да получите тънки котлети и посолете.

Стъпка 2: Вакуумирайте и гответе 1 час на 60 градуса, като ползвате функция су-вид.

Стъпка 3: Охладете в леденостудена вода и подсушете с кухненска хартия.

Стъпка 4: Панирайте последователно в брашно, яйце и галета, които сте овкусили със сол и черен пипер.

Стъпка 5: Загрейте олио в подходящ тиган и пържете пилешкото по 2-3 минути на страна.

Стъпка 6: В блендер сложете продуктите за соса и смесете.

Стъпка 7: Сервирайте с тънко нарязано зеле, сос, резени лимон и пресен лук.

Продукти

• 2-4 броя пилешки гърди

• Сол на вкус

 

За „Katsu“ соса:

• ¼ чаша кетчуп

• 2 с.л. кафява захар

• 1 с.л. ябълков оцет

• 1 с.л. соев сос

• 1 с.л. сос „уорчестър“

• 1 с.л. сос „хойсин“

• 1 с.л. сос „срирача“

 

За паниране:

• ½ чаша брашно

• 2 големи яйца разбити

• 1 ½ чаша галета „панко“

• Сол на вкус

• Черен пипер на вкус

• Олио за пържене

 

За гарнитура:

• ¼ зелка

• 4 лимонени резена за сервиране

• Пресен лук