Гответе с AEG

Фрикадели

Вижте как да приготвите тази лесна и вкусна рецепта за цялото семейство!

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: В купа смесете млякото и галетата и оставете да престои 10 минути. Добавете каймата, солта, кимиона, пипера и канелата. Сложете яйцето и разбъркайте добре.

Стъпка 2: От сместа оформете 12 топки, по около 60 г всяка, които подредете в за печене.

Стъпка 3: Сложете тавата на ниво 2 във фурната, поставете термосондата в средата на едно от кюфтенцата и гответе на ниска влажност при 180 градуса, докато температурата в средата на кюфтенцето достигне 75 градуса.

Стъпка 4: В касерола налейте зехтина и гответе нарязания на кубчета лук за 4-5 минути до омекване. Добавете чесъна, гответе още 30 секунди и сложете доматите от консерва. Оставете сместа да заври, овкусете със сол и черен пипер, добавете лютия пипер, соса Табаско и захарта и оставете да къкри 8-10 минути, като разбърквате периодично.

Стъпка 5: Към соса добавете нарязаните на кубчета пресни домати и ситно нарязания магданоз, разбъркайте и гответе още 5 минути.

Стъпка 6: Сервирайте кюфтенцата върху доматения сос и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Продукти

 

·         Прясно мляко - 150 мл

·         Галета - 100 г

·         Мляно телешко месо - 200 г

·         Мляно сивнско месо - 200 г

·         Сол - 1 ч.л.

·         Черен пипер - 1 ч.л.

·         Лют червен пипер - 1/2 ч.л.

·         Млян кимион - 1/2 ч.л.

·         Канела - 1/2 ч.л.

·         Яйца - 1 брой