Умами е на голяма почит в Япония и скоро ще бъде така навсякъде. Това е един от 5-те вкуса, които рецепторите на човешкия език могат да уловят. Умами съществува естествено в много съставки, като домати, мисо, месо и гъби.

Следвайки няколко лесни стъпки, можете да си приготвите буркан с умами – като изсушите манатарки или шийтаке гъби. Изсушете гъбите като ги поставите на прецизна ниска температура във фурната AEG за една нощ, след това стрийте гъбите на прах – можете да поръсите с тях всякакви видове ястия.

Фурна SenseCook

Представяме ви вашият нов помощник-готвач. Вашият съюзник в търсенето на най-сочното агнешно и най-крехкото филе сьомга. Използвайте термосондата FoodSensor, за да кажене на фурната как желаете да бъде приготвено ястието ви - използвайки познатите от всеки ресторант думи - реър, мидиъм и уел дан (rare, medium, well done).

За първи път може да сте сигурни, че фурната SenseCook разбира желаният от вас резултат само от избора ви на думи. Няма нужда да отваряте вратата на фурната, може да сте сигурни, че всичко от сочни филета до шоколадови суфлета ще бъде приготвено точно както трябва. Най-после - фурна, която говори вапшия език!

Научете повече за фурната SenseCook

Умам подправка на прах

Продукти

300 гр. гъби шийтаке

Инструкции за приготвяне


- Нарежете гъбите шийтаке на тънки резени.
- Наредете резенчетата гъби в 2 тави за печене.
- Поставете тавите във фурната SenseCook и ги оставете да се сушат цяла нощ на 45°C.
- Извадете тавите, стрийте сушените гъби на прах с блендер.