Открийте

Парови фурни

Food cooked with AEG Steam Ovens
За хляб с лека и пухкава среда и хрупкава коричка. Тази фурна е мечтата на всеки пекар, а освен това е идеална и за приготвяне на сочно печено месо.
Насладете се на сочна и крехка риба, варива и зеленчуци със силен вкус, какъвто не сте опитвали досега.
Нашата най-професионална фурна добавя и гответето су-вид (под вакуум) към вашия репертоар. Най-добрият начин за приготвяне на месо, риба и зеленчуци.

Защо парова фурна?

Паровата фурна може всичко, което и сегашната Ви, но Ви помага да готвите на съвсем друго ниво. Домашната Ви фурна пече ястията със суха топлина. Паровата фурна добавя пара към този процес. Тази допълнителна влажност подобрява вкусовете, текстурите и цветовете, като запазва хрупкавостта, превръщайки всяко ястие в шедьовър. Все пак не вярвайте на голи приказки, убедете се сами...

Защо да готвите sous vide?

При нашите фурни SteamPro със sous vide можете да постигнете резултати, които са невъзможни при нормална фурна. Вакумно запечатаните торбички забавят окисляването и запазват вкуса. Температурата се поддържа в рамките на до половин градус. Тази прецизност ви дава съблазнителен вкус и резултати, които можете да постигате отново и отново. Sous vide може да е модерна техника за готвене, но AEG я прави лесна.

Добавете пара към вашата сьомга

Спестете на вашата сьомгата тенджерата за варене. Изберете парата. Когато приготвяте сьомга във фурна SteamBoost, деликатното готвене я запазва красиво нежна и я предпазва от изсушаване. Резултатите се забелязват веднага. Парата помага да се запази естествения цвят на храната ви. С този свеж нюанс оранжево сьомгата изглежда толкова добре, колкото е добра и на вкус.

Науката зад по-доброто печене

Доброто изпичане е изкуство. Страхотното изпичане е наука. За да създадете шедьовър, добавянето на пара е толкова важно, колкото е всеки удар на сладкарската ви четка. Само с едно докосване на бутон, нашата мултифункционална фурна с функцията SteamBake добавя идеалното количество пара към вашето печене. Това води до по-голямо и по-бързо бухване и по-хрупкави корички.

Три стъпки към по-доброто печене със SteamBake

 • Прибавяне на вода в паровата фурна Multifunction PlusSteam
  1
  Стъпка 1

  Изсипете 100 мл вода във вдлъбнатината на дъното на фурната.

 • Бутонът за пара на паровата фуна Multifunction PlusSteam
  2
  Стъпка 2

  Изберете програмата SteamBake и натиснете бутона "Steam". 

 • Изпичане в паровата фурна Multifunction PlusSteam
  3
  Стъпка 3

  Оставете фурната да загрее за 5 минути и тогава можете да изпечете своя шедьовър. Насладете се.

Искате да сготвите нещо ново?

За изобилие от вкусни рецепти и идеи, изтеглете приложението My AEG от тук и разширете своя списък с любими ястия.

Рецепти за готвене с пара

Парата е лесна за използване и е вашето тайно оръжие в кухнята. С помощта на тези рецепти ще сътворите забележителни ястия, които ще ви разкрият нови измерения на вкуса и текстурата. Пригответе с пара перфектните пролетни рулца или позволете на шоколадовия фондан да достигне ново ниво на съвършенство. Открийте възможностите, които ви разкрива парата.

Още предимства на паровите фурни

Поглед вътре в чиста парова фурна на AEG

Лесно готвене, лесно почистване

Фурните ни правят готвенето на пара лесно. И когато приключите с готвенето, те правят почистването също толкова лесно. Програмите за почистване с пара помагат да се премахнат упоритите остатъци от храна. Почистването с пиролиза изгаря всеки хранителен остатък до фин прах, който се избърсва без усилие. По този начин можете да се концентрирате върху създаването на превъзходни ястия, без да се притеснявате за почистването след това.