Открийте

Парови фурни

Защо парова фурна?

Паровата фурна може всичко, което и сегашната Ви, но Ви помага да готвите на съвсем друго ниво. Домашната Ви фурна пече ястията със суха топлина. Паровата фурна добавя пара към този процес. Тази допълнителна влажност подобрява вкусовете, текстурите и цветовете, като запазва хрупкавостта, превръщайки всяко ястие в шедьовър. Все пак не вярвайте на голи приказки, убедете се сами...

Овладейте методите

Готвенето на ниска температура е тайното ви оръжие, когато създавате топящи се в устата ястия. Каталина Велез, топ шеф-готвач и Tasteology експерт, обяснява, че когато готвите на ниска температура, парата и топлината се комбинират, за да готвят бавно съставките ви. Това осигурява на храната ви да запази вкусовите и хранителните си качества и така важната сочност. По този начин можете да се насладите на ястия, които се топят в устата ви.

Науката зад по-доброто печене

Доброто изпичане е изкуство. Страхотното изпичане е наука. За да създадете шедьовър, добавянето на пара е толкова важно, колкото е всеки удар на сладкарската ви четка. Само с едно докосване на бутон, нашата мултифункционална фурна с функцията SteamBake добавя идеалното количество пара към вашето печене. Това води до по-голямо и по-бързо бухване и по-хрупкави корички.

Рецепти за готвене с пара

Парата е лесна за използване и е вашето тайно оръжие в кухнята. С помощта на тези рецепти ще сътворите забележителни ястия, които ще ви разкрият нови измерения на вкуса и текстурата. Пригответе с пара перфектните пролетни рулца или позволете на шоколадовия фондан да достигне ново ниво на съвършенство. Открийте възможностите, които ви разкрива парата.

Три стъпки към по-доброто печене със SteamBake

Прибавяне на вода в паровата фурна Multifunction PlusSteam
1
Стъпка 1

Изсипете 100 мл вода във вдлъбнатината на дъното на фурната.

Бутонът за пара на паровата фуна Multifunction PlusSteam
2
Стъпка 2

Изберете програмата SteamBake и натиснете бутона "Steam". 

Изпичане в паровата фурна Multifunction PlusSteam
3
Стъпка 3

Оставете фурната да загрее за 5 минути и тогава можете да изпечете своя шедьовър. Насладете се.

Добавете пара към вашата сьомга

Спестете на вашата сьомгата тенджерата за варене. Изберете парата. Когато приготвяте сьомга във фурна SteamBoost, деликатното готвене я запазва красиво нежна и я предпазва от изсушаване. Резултатите се забелязват веднага. Парата помага да се запази естествения цвят на храната ви. С този свеж нюанс оранжево сьомгата изглежда толкова добре, колкото е добра и на вкус.

Защо да готвите sous vide?

При нашите фурни SteamPro със sous vide можете да постигнете резултати, които са невъзможни при нормална фурна. Вакумно запечатаните торбички забавят окисляването и запазват вкуса. Температурата се поддържа в рамките на до половин градус. Тази прецизност ви дава съблазнителен вкус и резултати, които можете да постигате отново и отново. Sous vide може да е модерна техника за готвене, но AEG я прави лесна.

Превръща хляба в екстра лек и бухнал, с хрупкава коричка. Тази фурна е мечтата на пекаря и е идеална също така за приготвяне на сочни, златисти печени меса.

Насладете се на същите възможности като при SteamCrisp®, притогвете нежна и деликатна риба, зърнена храна и зеленчуци, които са изпълнени с вкус, който никога не сте опитвали.

На върха на гамата ни, нашата най-моделна фурна може да прави всичко от предходните фурни, дори повече. Добавете невероятната sous vide техника към репертоара ви за месни, рибни и зеленчукови ястия, които можете наистина да усъвършенствате. 

Още предимства на паровите фурни

Цветна селекция от изпечени червени чушки, тиквички и патладжан с подправки

Парата подобрява всяко ястие

Каквото и да искате да сготвите, има една програма с пара, която издига ястието ви до нови висоти. Слабата пара (low steam) ви помага да приготвите печени меса и печива, които се топят в устата. Средната пара (medium steam) може да превърне вкуса на всяко изостанало от вчера ястие в току-що сготвено. Пълната пара (full steam) е по-бърз, по-вкусен и по-здравословен начин да се насладите на риба, зеленчуци и зърнени храни, като ориз и кус-кус.

Равномерно изпечена шоколадова торта

Вече няма да гадаете

Фурните SteamPro имат всичко, от което се нуждаете, за непрекъснато вкусни ястия. Сензорът за влажност контролира точното ниво на влажност по време на готвене. И топлината е винаги равномерно разпределена, благодарение на нашата система за въздушен поток ThermiC°. По този начин независимо дали готвите с топлина или с пара, винаги ще се наслаждавате на невероятна храна. 

Поглед вътре в чиста парова фурна на AEG

Лесно готвене, лесно почистване

Фурните ни правят готвенето на пара лесно. И когато приключите с готвенето, те правят почистването също толкова лесно. Програмите за почистване с пара помагат да се премахнат упоритите остатъци от храна. Почистването с пиролиза изгаря всеки хранителен остатък до фин прах, който се избърсва без усилие. По този начин можете да се концентрирате върху създаването на превъзходни ястия, без да се притеснявате за почистването след това.