Сушилня AEG спира след няколко минути от цикъла

Последно актуализиран 23.4.2024 г. 9:14

Проблем

 • Сушилнята спира след няколко минути от началото на цикъла

Отнася се за

 • Сушилня

Решение

Нашата гама от сушилни AEG има както сензорни, така и времеви настройки, така че изборът на правилната програма за вашето сушене е изключително значение. 


Ако установите, че сушилнята ви се изключва след няколко минути от цикъла, може да е полезно да проверите следното.


Насрочено сушене или Автоматично сушене

Ако довършвате в сушилнята дрехи, които са били сушени на простор, или ако товарът е много малък, препоръчваме ви да използвате функцията Timed Drying ("Насрочено сушене").

Опцията Timed Drying (Насрочено сушене) се намира на контролния панел, показан на снимката по-долу. • Можете да използвате функцията за насрочено сушене за памук и синтетика и някои други програми.
 • Когато изберете програмата за сушене и натиснете бутона Време за сушене, на дисплея ще се изпише 10 минути, като при всяко натискане на бутона Време за сушене продължителността ще се увеличава с 10 минути. Когато на дисплея се появи желаната продължителност, натиснете Start (Старт).
 • Сушилнята вече ще суши за времето, което сте избрали. 
 • Ако сушилнята не ви позволява да изберете Време за сушене за избраната програма, това означава, че Време за сушене не е налично за този тип тъкани (вижте таблицата с програми в ръководството за употреба).


Програмите за автоматично сушене са чудесни, когато поставяте прането си в сушилнята веднага след изпирането му в пералнята. 

Изберете типа тъкан и изберете колко сухи искате да бъдат дрехите в края на програмата с бутона Ниво на сушене, показан на снимката по-долу.

 • Уверете се, че в сушилнята е заредено пране с правилния размер за програмата (максималният товар за цикъл може да бъде намерен в ръководството за употреба).
 • Изберете необходимата степен на сушене за всяко зареждане, например Cottons Extra Dry е чудесна за дрехи, които искате да са много сухи след цикъла на сушене. Cottons Iron Dry (Изсушаване с ютия) е подходяща за артикули, които искате да изгладите след сушенето в сушилнята и няма да бъдат толкова сухи, колкото програмите Extra (Екстра) или Cupboard dry (Сушене за шкаф).
 • Когато изберете Автоматично сушене, на дисплея ще се появи продължителността на програмата за сушене, която може да се промени по време на процеса на сушене, тъй като сушилнята ще използва технологията ProSense, за да изсуши дрехите правилно, без да ги пресушава, вижте краткото видео по-долу:

Някои други неща, които трябва да проверите, ако сушилнята се изключва след няколко минути, са:

Проверете дали индикаторът "пълен резервоар за вода" свети.

 • Уредът ще спре цикъла, ако резервоарът за вода е пълен.
 • Изпразнете и стартирайте цикъла отново.


Проверете дали филтърът за пух е чист и празен.

Можете да го издърпате и да го отворите като книга, пухът може да бъде изпразнен в кошчето и ако е необходимо, филтърът може да бъде почистен с прахосмукачка, след което да се постави обратно на мястото си и да се рестартира цикълът.

Как да почистите филтъра за мъх във вашата сушилня


Ако сте намерили следната информация за полезна, моля, дайте ни палец нагоре по-долу. Ако тази информация не е разрешила въпроса ви, всяка конструктивна обратна връзка е добре дошла.