Колко време отнема сушенето на едно пълно зареждане в сушилня с термопомпа в сравнение с кондензационна?

Последно актуализиран 23.5.2024 г. 7:31

Проблем

  1. Колко време отнема сушенето на едно пълно зареждане в сушилня с термопомпа срещу кондензатор?
  2. Термопомпените сушилни по-енергийно ефективни ли са от кондензационните?

Отнася се за

  • Сушилни машини

Решение

Кондензационните сушилни с термопомпа сушат при по-ниска температура от стандартните кондензационни сушилни. Поради това сушилните с термопомпа са по-щадящи за тъканите и използват много по-малко енергия по време на процеса на сушене. 

Тъй като сушилните с термопомпа сушат при по-ниска температура, завършването на цикъла на сушене може да отнеме повече време, отколкото при кондензационните модели без технология с термопомпа.

Най-добрият начин да проверите времето за сушене е да проверите енергийния стикер.

На снимката по-долу са показани два варианта. Моделът с кондензатор има енергиен клас В и време за сушене 145 минути.

Моделът на кондензатора с термопомпа има енергиен клас А++ и време за сушене 178 минути.

При сушилните с термопомпа обаче икономията на енергия е значителна. При разглеждане на двата енергийни стикера по-горе моделът с кондензатор има годишна консумация на енергия от 561 kWh/година, а моделът с термопомпа има годишна консумация на енергия от 235 kWh/година.

Може да проверите енергийния стикер за нашите продукти на уебсайта на AEG, като кликнете върху енергийния клас. Това ще отвори пълния енергиен етикет.

Тъй като сушилните с термопомпа работят при много по-ниска температура, те са много по-щадящи за дрехите. Това ще ви помогне да удължите живота на дрехите си и ще ви позволи да сушите в сушилнята по-разнообразни материи с увереност.

Когато използвате сушилня с термопомпа, най-добре е да не отваряте вратата по време на цикъла на сушене, тъй като тогава сушилнята ще трябва да загрее отново, което ще удължи програмата.


Ако сте намерили следната информация за полезна, моля, дайте ни палец нагоре. Всички конструктивни отзиви са добре дошли, ако тази информация не е разрешила въпроса ви.