Как да перете дрехи, за да запазите цветовете

Последно актуализиран 24.6.2020 г. 7:49

Цветът може да избледнее и да загуби жизнеността си по-бързо от тъмните или бели дрехи. Но ако перете внимателно, ще запазите цветните си фаворити по-ярки за по-дълго.


1. Можете ли да перете цветни и бели дрехи заедно?

Предлагаме ви да подредите дрехите си по цвят - ярките дрехи като лилави, червени и оранжеви могат да се перат заедно, така и ярките сини и зелени. Бялото пране се пере самостоятелно.


2. Внимавайте за петна

Някои петна изискват малко допълнителна грижа и внимание: предварително проверете дрехата и нанесете малко количество течен перилен препарат върху зоната на петната, след което изплакнете във вода. Избягвайте програми с високи температури, защото те могат трайно да запечатат всякакви петна.


3. Когато се съмнявате - обърнете дрехите наопаки

Винаги обръщайте дрехите си наопаки, за да сведете до минимум триенето на влакната и не забравяйте да оставите празнина между прането и горната част на барабана, която е най-малко на ширината на ръката ви. Изберете ниска температура; кратък или среден цикъл на изпиране (максимум 30).


Как да перете дрехи без избледняване на цветовете

Нашата система SoftWater пречиства водата, така че почистващите препарати работят най-добре, дори и при ниски температури. Нежното, но щателно почистване поддържа цветовете на вашите дрехи да изглеждат толкова ярки, колкото деня, в който сте ги купили. Всичко е във водата. Уникална филтрираща система премахва вредните минерали и примеси за нежно, но щателно почистване.