Как да перем вълна

Последно актуализиран 24.6.2020 г. 9:01

Проектирана да издържи години, вълната е чудесна инвестиция, ако се грижите правилно за нея. Независимо дали луксозно палто или ежедневен пуловер, следването на този съвет ще ви помогне да го запазите.


1. Пране на вълна във вашата пералня

Ако вашата пералня няма цикъл на вълна, препоръчваме ви да използвате цикъла на студено пране за вълна „само за ръчно пране“. И винаги перете вълната обърната наопаки.


2. Изберете разумно вашия препарат за вълна

Избягвайте използването на тежки препарати, „Био“, съдържащи ензими, или всякакви препарати, съдържащи избелващи съставки. Трябва да се използва специфичен препарат за вълна.


3. Как да съхранявате правилно вълнени дрехи

Съхранявайте пуловерите си плоски и сгънати, за да ги предпазите от разтягане. Ако трябва да окачите, използвайте специално проектирани закачалки за трикотаж, за да им осигурите максимална подкрепа.


Изсушете вълната

Сега можете да сушите вълната, за да я поддържате в невероятно състояние. Сушилните AbsoluteCare предлагат уникален цикъл за вълна. Специалната скорост на барабана държи вълната ви плоска срещу страната на барабана. Това дава резултати като при плоското сушене. Така че сте гарантирани без свиване и защита от усуквания и заплитания.