Как да използвате Steamify® на Вашата парова фурна AEG?

Последно актуализиран 14.3.2024 г. 9:20

Използване на функцията Steamify на фурни AEG за готвене на пара на зеленчуци и здравословни ястия

 

Изпитайте прецизността и изключителната производителност на функцията Steamify® на вашата фурна AEG. Steamify® ще ви напътства как да готвите на пара здравословни и апетитни ястия у дома с лекота. Ще намерите тази функция в избрани модели фурни AEG.
 

Какво е Steamify® и защо да го използвате?

Повечето хора не са наясно с предимствата, които предлага готвенето на пара. То запазва хранителните вещества, витамините, цветовете и богатите вкусове на храната. Термичната обработка чрез пара Ви позволява да използвате по-малко мазнини, за да приготвите по-здравословни и по-сочни ястия.
 
Steamify® е функция, която прави готвенето на пара по-лесно. Благодарение на Steamify® няма нужда да променяте начина си на готвене, ако сте свикнали да готвите с горещ въздух или горно и долно подгряване. Не е нужно да измисляте как и кога да добавите пара, Вашата фурна добавя точното количество в точното време вместо Вас. Steamify® може да обогати обичайните Ви навици за готвене и да Ви предложи по-вкусни ястия с минимални усилия.
 

Как да използвате Steamify®?

Просто изберете функцията Steamify® и задайте температурата с плъзгача на дисплея. Това трябва да е температурата, която обикновено използвате при готвене с горещ въздух или която е посочена в рецептата. В зависимост от градусите, фурната автоматично настройва нивото на парата вместо Вас.

1. Натиснете иконата Steamify® на дисплея. 

2. Задайте температурата, като щракнете върху желаните градусите на дисплея. 

3. Натиснете СТАРТ, за да започнете готвенето.

4. Следвайте инструкциите на екрана, за да напълните резервоара за вода, ако е необходимо.

5. Натиснете OK.


Steamify® дори ще препоръча температура въз основа на резултатите, които искате да постигнете. Докато премествате температурния плъзгач, фурната ще показва очакваните резултати при различни температури:

  • 50-100°C – Пара за запарване (храната се загрява и приготвя единствено чрез действието на парата)
  • 105-130°C – Пара за задушаване (храната се приготвя в собствените ѝ сокове или други течности, като вода, вино или бульон)
  • 135-150°C – Пара за хрупкава коричка
  • 155-230°C – Пара за печене
     

Съвети:

  • Когато готвите ястия, изискващи 135°C и по-висока температура, задайте желаното време за готвене, за да можете да използвате напълно многостепенния процес на готвене на Steamify®.
  • Когато използвате пара за да придадете хрупкавост и настроите таймера, функцията за грил автоматично ще се включи в последните минути, за да създаде хрупкава коричка.
  • Когато използвате пара за печене и настроите таймера, долният реотан се включва за последните минути за да запече ястието отдолу.


 

За повече информация относно вашия конкретен модел фурна проверете ръководството за потребителя. Можете да намерите вашето ръководство за употреба тук.

Сега, след като научихте за функцията Steamify®, щракнете тук, за да научите повече за това как да готвите на пара.