Как да използвате сензора за храна на вашата фурна AEG?

Последно актуализиран 19.4.2024 г. 10:45

Сензор за храна в храната

Сензорът за храна е удобен интегриран термометър за готвене, който непрекъснато следи процеса по време на готвене. Той е лесен за използване и гарантира, че храната винаги е правилно приготвена. Може да откриете тази функция в избрани модели фурни AEG.

Какво представлява сензорът за храна и защо да го използвате?

Сензорът или наричан още сонда за храна, е интегриран термометър за готвене, който измерва температурата в сърцевината на храната. Подходящ е за готвене на различни ястия и е идеален помощник в приготвянето на меса, риба или птици.

Докато го използвате, ще бъдете сигурни, че храната Ви ще достигне правилната температура – без да се подлага на термична обработка прекалено дълго или недостатъчно. Вече няма да се притеснявате за времето за приготвяне, тъй като температурата във вътрешността на храната определя точно колко време трябва да остане ястието във фурната.


Как да използвате сензора за храна?

Когато готвите със сензора за храна, трябва да зададете две температури: температурата на фурната и целевата температурата, която искате да постигнете във вътрешността на храната.

1. Поставете сензора за храна в съда.

2. Включете сензора във фурната. Уверете се, че щепселът е вкаран докрай в контакта.

  • Гнездото се намира в горния десен ъгъл на предната рамка при повечето модели и е  достъпен, когато вратата на фурната е отворена.

Сензор за храна, включен във фурната


3. Задайте функция за нагряване и градуси на фурната.

4. Натиснете  и задайте целевата температура в сърцевината на вашето ястие.

5. Натиснете СТАРТ.

6. Зададената вътрешна температура вече се следи и когато тя бъде достигната, ще прозвучи аларма.

Съвети

Сензорът може да се използва и в много случаи на асистирано готвене (AssistedCookin) - тогава можете да изберете да го използвате, когато това е предложено в навигацията за асистирано готвене на фурната или в приложението, ако това се отнася за Вашата фурна. Допълнителна функционалност в тези варианти е, че можете да настроите ястието си да се готви до степен "rare", "medium" или "well done", в зависимост от предпочитанията ви. Щракнете тук, за да научите повече за AssistedCooking.

За най-добри резултати вкарайте върха на сензора в центъра или в най-плътната част на ястието. Уверете се, че поне ¾ от него са разположени в храната.

Оптимално е храната, която приготвяте, да достигне стайна температура, преди да започнете да готвите. Сензорът няма да работи, ако храната е твърде студена или не е напълно размразена.


Предупреждения

  • Използвайте само предоставения сензор за храна или оригинални резервни части.
  • Уверете се, че сте оставили разстояние от няколко сантиметра между елементите на грила и кабела на сондата, за да предотвратите повреда от прекомерна топлина.
  • Внимавайте да не се изгорите, когато поставяте сензора за предварително загрята фурна.
  • Винаги изваждайте сензора от фурната след употреба. Внимавайте да не се изгорите, тъй като и сензорът и фурната ще бъдат горещи.
  • Не използвайте сензора за храна за течности.


За повече информация относно вашия конкретен модел фурна проверете ръководството за употреба

Сега, след като знаете как да използвате сензора за храна, може да искате да научите повече за вашата фурна. Натиснете тук за да научите повече за функциите и символите на фурната. Щракнете тук за преглед на функциите и символите на фурната.