Как да използвате функцията Sous Vide на парова фурна AEG?

Последно актуализиран 23.4.2024 г. 8:16

Зеленчуци и месо в торбички sous vide

Направете революция в кулинарните си навици с функцията Sous Vide на Вашата парова фурна AEG. Този метод на готвене запазва влажността, аромата, хранителните вещества и богатия вкус – създавайки професионални резултати. Тъй като храната се задушава във вакуумирани торбички, това подсилва вкусовете и практически елиминира риска от преваряване. Ще намерите тази функция при фурни AEG SteamPro.
 
Sous vide технката често се свързва с месо, но е подходяща също и за морски дарове, зеленчуци и картофи. Можете дори да приготвяте рохки яйца.
 

Какво Ви е необходимо?

С изключение на фурна ProSteam, ще ви трябват торбички за sous vide и устройство за вакуумно запечатване.
 

Sous vide торбички

Торбичките за вакуумно затваряне от AEG са проектирани да бъдат рециклирани, като са направени от повече рециклируем пластмасов материал, спрямо предишните модели. Те се произвеждат с до 40% по-малко CO2 емисии от преди**. Торбичките са съвместими с фурни с функция sous vide, както и устройства и чекмеджета за вакуумно запечатване.

Не забравяйте да рециклирате вакуумната торбичка след готвене. След като използвате торбичката за вакуумно затваряне, отстранете всички остатъци от храна от вътрешността ѝ, за да избегнете замърсяване в кошчето за рециклиране. Можете да изхвърляте торбичките в контейнера за пластмаса. 

*Чантата е изработена от NEXT FLEX MP0X (Формат>A4), който може да се рециклира съгласно EN 13430 (равен на DIN EN 13430)

**Според оценка на жизнения цикъл (LCA), извършена от AEG
 

Уред за вакуумиране

За да запечатате торбичките sous vide, ще ви е необходим вакуумиращ уред. Може да откриете както настолен такъв, така и вакуумиращо чекмедже за вграждане. Лесни и интуитивни за употреба, уредите за вакуумиране ще ви помогнат да започнете да експериментирате с готвене по метода sous vide с минимални усилия.

Ако искате да пренесете готвене sous vide на следващото ниво, можете да оборудвате кухнята си с вградено чекмедже, за да запазите минималистичния кухненски дизайн и да си създадете удобство. Разгледайте нашите вградени чекмеджета за вакуумно запечатване.
 

Как да използвате функцията Sous Vide?

1. Напълнете чекмеджето за вода до максималното ниво, както е посочено, и го натиснете обратно на мястото му.
2. Поставете храната си в торбичка sous vide и я запечатайте с уреда. Поставете плика върху решетката, на третия рафт във фурната.
3. Изберете функцията Sous Vide на Вашата фурна SteamPro®. 
4. Задайте време за готвене.
5. Задайте температура.
6. Натиснете СТАРТ.
 

Съвети

  • Препоръчваме червеното месо да се запържи за кратко в тиган или на барбекю след използване на функцията Sous Vide. Това ще запечата месото и ще създаде хрупкава повърхност.
  • Когато готвите няколко парчета птиче месо или риба в една торба, поставете ги едно до друго, а не едно върху друго, за да сте сигурни, че ще бъдат равномерно приготвени.
  • Приготвяне чрез замразяване на вакуумно затворена храна: вземете найлоновите торбички направо от фризера във фурната, когато използвате функцията Sous Vide.
     

За повече информация относно вашия конкретен модел фурна проверете ръководството за употреба

Сега, след като научихте повече за готвенето sous vide, щракнете тук, за да разберете как да готвите на пара.