Използване на функцията грил на фурната

Последно актуализиран 24.6.2020 г. 13:55

Една от най- малко използваните функции на фурната е грил функцията. Знаете ли, че тя може да се използва като импровизиран грил?Кой не обича добро барбекю?

Определено има нещо в готвенето на храна над пламък. Гледката ... Звукът ... Миризмата ...


Но понякога природата има други идеи

Зима, дъжд, градушка или просто смразяващ костите студ. Не винаги може да правим барбекю навън.


Не се притеснявайте

Използвайки грил функцията на Вашата фурна, всъщност можете да печете вътре - през цялата година.


Как да използвате функцията грил на Вашата фурна

Използвали ли сте някога функцията грил на Вашата фурна? Мислете за това като барбекю наобратно. Вместо топлина, идваща от дъното, тя идва отгоре. Въпреки че няма да получите опушеният аромат - можете да получите страхотно ястие. Рецептите за бързо готвене на скара работят чудесно във фурната. Повечето фурни изключват грила, след като се достигне целевата температура - за да поддържате грила си работещ, оставете вратата на фурната леко открехната. Не забравяйте да проверявате често храната, за да не изгори.


Как да правите барбекю на плота

Превърнете плота си в импровизирана скара. Използвайте тиган от чугун, тъй като той задържа топлината добре, ще остане горещ и ще Ви даде тези неустоими отпечатъци по храната. Поставете тигана на котлона и го загрейте до много горещо, след това намалете температурата до средна и го оставете така през целия процес на готвене. Ако тиганът започне да пуши, значи е твърде горещо. За най-добри резултати леко намажете храната със зехтин, преди да я поставите в тигана. И не забравяйте, не обръщайте храната си твърде рано - оставете я необезпокоявана поне за 3-4 минути, за да има време да се сготви.