Миди в марината

МИДИ В МАРИНАТА

Няма по-добро ястие, което да изглежда страхотно и да е бързо и лесно за приготвяне, от тази френска класика.

Съставки

2 малки връзки магданоз, 1 скилидка чесън, 2 глави лук шалот, 2 кг. миди, 2 дафинови листа, 1 стрък мащерка, сол, 1 щипка смлян бял пипер, 15 гр. масло, 50 мл. бяло вино 50, 150 мл. сметана

Метод


4 порции

1. Накълцайте на ситно магданоза, чесъна и шалота. Внимателно измийте мидите в студена вода за 2-3 минути. Изхвърлете мидите, които стоят отворени или изплуват на повърхността. Остържете повърхността на черупките с нож.

2. Поставете мидите в тава за печене. Прибавете чесъна, шалота, дафиновите листа, мащерката и половината магданоз и овкусете със сол и смлян бял пипер.

3. Сварете маслото, бялото вино и сметаната и залейте с тях мидите. Гответе на ниво 2 на настройка за пара 3 на 99°C за 30 минути или докато не се отворят всички миди. 

Сервиране

Поръсете с останалия магданоз и сервирайте мидите в  тавата за печене. 

  • Гаспачо с тигрови скариди на пара

    Тази охладена супа в испански стил е перфектното ястие.

  • Лучена супа по тайна рецепта

    Нова интерпретация на утвърдената с времето класика, супа с несравнима топлина и дълбочина на вкуса.

  • Пролетни рулца на пара

    Тези здравословни рулца се харесват на всеки вкус, което ги прави идеално предястие за сбирки и развлечения.