Запечени круши в червено вино и шоколадов ганаш

Запечени круши в червено вино и шоколадов ганаш

Научете как да приготвяте този вкусен и различен десерт

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Шоколадов ганаш: затопляте млякото (без кипване), слагате шоколада, изключвате плота и бъркате, докато шоколада бавно се разтопи. Добавяте кафява захар, бучка масло и отново разбърквате бавно. Сипвате в метален съд и слагате във фризера малко да стегне.

Стъпка 2: Сипвате червено вино в дълбок съд, слагате и обелките от крушите и оставяте да ври.

Стъпка 3: Обелвате и издълбавате семките от крушите, слагате в дълбок тиган, добавяте звезден анасон и пипер. Прецеждате добавяйки „бульона“ от червеното вино към съда с крушите и поставяте във фурната на 200 градуса, докато се редуцира виното.

Стъпка 4: Запичате бадеми в кафява захар и оставяте да изстинат върху хартия за печене.

Стъпка 5: Избивате малко сметана, като бъркате в една и съща посока.

Стъпка 6: Изваждате крушите от фурната след като виното се е редуцирало.

Стъпка 7: Аранжирате чинията с круша, огледало от винен сос, шоколадов ганаш върху крушата, натрошени бадеми и сметана и поръсвате с маточина или мента. Сервира се веднага, заради съчетанието между топла круша и студен ганаш и сметана.