Вратни пържоли с баница с кисело зеле

Вратни пържоли с баница с кисело зеле

Вдъхновете се от шеф Токев за един различен прочит на традиционните ястя

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Приготвяте марината от кромид лук, горчица, тъмна бира, сол, пипер и малко олио. Мариновате пържолите и оставяте в хладилника за няколко часа.

Стъпка 2: Омесвате тесто за баница от пресято брашно в съотношение 1 единица брашно към ½ вода, добавяте лъжичка мазнина и щипка сол.  Оставяте тестото за ½ час да узрее.

Стъпка 3: Плънка за баницата. Задушавате праз лук в мазнина, добавяте малко кимион (за добро храносмилане), добавяте киселото зеле и оставяте на ври под капак на средно силен огън до омекване.

Стъпка 4: Разтопявате бучка масло, разтегляте добре тестото върху набрашнена повърхност и го намазвате с разтопеното масло по цялата му повърхност. Нанасяте плънката, навивате и слагате в намаслена тава. Готвите баницата на програма за солени печива за около 30 минути.

Стъпка 5: Намазвате скарата с мазнина и слагате маринованото месо на силно нагорещената плоча (или грил тиган) за по 7-8 минути от всяка страна.

Стъпка 6: Правите лек дресинг от кисело мляко, риган, сол и зехтин. Можете да направите и заливка от леко препържено масло с червен пипер.

Стъпка 7: Нарязвате пържолите на едри парчета и изстисквате върху тях половин лимон за свежест. Добавяте препърженото масло с червен пипер.

Стъпка 8: Аранжирате чинията с парчета месо, баница и дресингите. Украсявате с пресен риган.