Печено пиле с кореноплодни зеленчуци
Печено пиле с кореноплодни зеленчуци
Вкусно и лесно за приготвяне ястие за цялото семейство
Насоки за приготвяне
Стъпка 1: Приготвяте марината за пилето от зехтин, чесън, розмарин, сол, червен пипер, малко вода (по желание може да добавите и други подправки) и пасирате, ако предпочитате хомогенна смес.
Стъпка 2: Слагате цялото почистено пиле добре разпънато в дълбока тава и обилно го намазвате с маринатата.
Стъпка 3: Добавяте едро нарязани кромид бял и червен лук, моркови, пащърнак, няколко червени и лилави (трюфел) картофа, ряпа, една глава карфиол, нарязана на 4, поливате със зехтин и осолявате.
Стъпка 4: Включвате фурната (ако е AEG) на програма за печене на цяло пиле (времетраене в зависимост от теглото на пилето).
Стъпка 5: Когато пилето се зачерви и хване хрупкава коричка, го изваждате от фурната, поръсвате с още малко пресен зехтин, магданоз и поднасяте направо в тавата.