Печено пиле с кореноплодни зеленчуци

Печено пиле с кореноплодни зеленчуци

Вкусно и лесно за приготвяне ястие за цялото семейство

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Приготвяте марината за пилето от зехтин, чесън, розмарин, сол, червен пипер, малко вода (по желание може да добавите и други подправки) и пасирате, ако предпочитате хомогенна смес.

Стъпка 2: Слагате цялото почистено пиле добре разпънато в дълбока тава и обилно го намазвате с маринатата. 

Стъпка 3: Добавяте едро нарязани кромид бял и червен лук, моркови, пащърнак, няколко червени и лилави (трюфел) картофа, ряпа, една глава карфиол, нарязана на 4, поливате със зехтин и осолявате.

Стъпка 4: Включвате фурната (ако е AEG) на програма за печене на цяло пиле (времетраене в зависимост от теглото на пилето).

Стъпка 5: Когато пилето се зачерви и хване хрупкава коричка, го изваждате от фурната, поръсвате с още малко пресен зехтин, магданоз и поднасяте направо в тавата.