Вратни пържоли с баница с кисело зеле

Кюфтета с кисело зеле и пюре от сладък картоф

Нов и вкусен прочит от шеф Токев на традиционната българска рецепта

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Нарязвате внимателно сладкия картоф на едри кубчета и слагате да ври с малко сол и зехтин.

Стъпка 2: Омесвате каймата с чубрица (най-добре прясна), листа от магданоз, няколко стръка пресен лук, една ситно нарязана люта чушка, сол и разтопена свинска мас (или друга мазнина).  Оформяте топки, като за повече аромат и ефект може им сложите „дръжки“ от лимонова трева, мурсалски чай, обелените стръкчета от чубрицата.

Стъпка 3: Предварително загрявате много добре скарата (или грил тигана) за няколко минути и подреждате кюфтетата да се запекат.

Стъпка 4: В една тенджера слагате малко кимион да се запече, добавяте една глава кромид лук и нарязано кисело зеле. Оставяте да ври под похлупак.

Стъпка 5: Намачквате сварения сладък картоф с още малко зехтин до получаване на гладко пюре.

Стъпка 6: Аранжирате чинията: пюрето в основата, над него киселото зеле и най-отгоре опеченото кюфте.