Филе от сом със задушени зеленчуци на пара

Филе от сом със задушени зеленчуци на пара

Прочетете как да приготвите тази лесна и вкусна рецепта

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Обезкостявате сома и слагате костите (вкл. главата) да поврат за получаването на хубав рибен бульон. Добавяте пера пресен лук, девесил, целина.

Стъпка 2: Нарязвате и осолявате картофите и ги слагате във фурната на програма готвене на пара. След 15 мин. добавете кейл (може и друг листен зеленчук) и замразен грах.

Стъпка 3: Слагате тигана с малко зехтин и запържвате леко филетата от сом за няколко минути от двете страни.

Стъпка 4: В друга касерола сипвате зехтин, натривате дъното с разрязана глава чесън и слагате нарязани кралски печурки леко да се запържат. След няколко минути добавяте листа зелен лук леко да омекнат, без да губят цвета си (лука може да се замени със зелени аспержи).

Стъпка 5: Изваждате зеленчуците от фурната и в една касерола слагате от всичко по малко, заливате с рибния бульон, подправяте със сол и пипер, добавяте сок от половин лайм и разбърквате с бучка масло.

Стъпка 6: Аранжирате чинията, като слагате зеленчуците на дъното и върху тях редите филетата от сом. Завършвате чинията с гъбки отстрани и листа задушен зелен лук върху филетата.