Дроб сарма в стил ризото

Дроб сарма в стил ризото

Научете как да приготвите този нов прочит на класическото българско ястие

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: Почиствате сърцето от твърдите ципи, режете на не много големи кубчета и слагате в тигана на пълна мощност да се запечата. Същото правите и с белия дроб. Контролирате температурата

Стъпка 2: Сипвате в тигана ориз за ризото, разбърквате добре и доливате вода (на 150 гр. ориз около 100 гр. вода). Добавяте пресен лук, спанак и магданоз, пак бъркате като контролирате температурата (да къкри). Ризото се разбърква на често, за да не загори.

Стъпка 3: Сос бешамел - запържвате брашно в масло (1 към 1) до получаване на леко златист цвят. Добавяте 100 гр. гъсто кисело мляко и прибавяте едно яйце, сол, черен пипер. Настъргвате кашкавал след като отстраните съда от котлона, за да не се разтопи.

Стъпка 4: Махате ризотото от котлона, подправяте с маточина (или джожден) и разбърквате добре, добавяйки бучка с масло.

Стъпка 5: Разпределяте ризотото на порции (в съдчета, с които разполагате) и покривате със соса. Запичате за 10-на минути на 200 градуса до получаване на златиста коричка

Стъпка 6: През това време правите свежа разядка от кисело мляко, репички, копър, счукани орехи, зехтин, лимон и малко сол (чесън по желание). 

Стъпка 7: Може да аранжирате разядката в свежи листа (лодки) от маруля. Изваждате запечената дроб сарма, украсявате с нарязани репички и копър за цвят и поднасяте.