Филе от пъстърва със салата от грейпфрут

Филе от пъстърва със салата от грейпфрут

Свежа и вкусна рецепта от шеф Андре Токев

Начин на приготвяне

Стъпка 1: Подгответе филето от пъстърва и го овкусете с мед, сол и девесил. Поставете го във вакуум торбичка за су вид и добавете малко зехтин.

Стъпка 2: Затворете плика с вакуумиращата машина. Поставете рибата с плика в тенджера на печката, и сложете термосонда, с помощта на която ще можете прецизно да контролирате температурата вътре във филето от риба. Гответе на 40 градуса, за около 25 минути.

Стъпка 3: Изрежете филета от грейпфрут, около половината от целия плод. Изстискайте хубаво сока от другата част в празен съд.

Стъпка 4: Нарежете на ситно див копър и го мариновайте с малко сол.

Стъпка 5: Натрошете зърната на бял, розов и черен пипер.

Стъпка 6: Добавете малко мед в сока от грейпфрут. Разбъркайте и добавете зехтин. Сложете дивия копър вътре, след което добавете и листата спанак.

Стъпка 7: Поставете накиснатия във винегрет див копър и подредете около него парчетата грейпфрут.

Стъпка 8: Вземете рибата и я извадете от плика за су вид. Поставете я в чинията, върху другите съставки.

Стъпка 9: Отгоре сложете листа див копър и спанак. Поръсете с натрошения пипер и добавете малко зехтин.

Продукти

• Филе от пъстърва
• Мед
• Сол
• Девесил
• Зехтин
• Грейпфрут
• Див копър (известен още като резене)
• Листа от див копър
• Микс от бял, розов и черен пипер
• Листа от спанак