Гответе с AEG

Киш Лорен

Пригответе тази класическа и изключително вкусна френска рецепта!

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: В голяма купа сложете брашното и нарязаното на кубчета студено масло, сол, черен пипер и индийско орехче и с нож за тесто или вилица смесете до получаването на едри трохи.

Стъпка 2: Добавете яйцата и разбъркайте докато започне да се оформя тесто.

Прехвърлете на плота, омесете бързо, за да не се затопли маслото и оформете на плосък диск.

Стъпка 3: Завийте с фолио за свежо съхранение и охладете за около час.

Стъпка 4: Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с дебелина около 3-4 милиметра и прехвърлете в съд за печене с падащо дъно и диаметър 22-24 сантиметра. Надупчете с вилица и отново приберете в хладилник, докато приготвите плънката.

Стъпка 5: Към заквасената сметана добавете яйцата, сол, бял пипер и индийско орехче и разбъркайте добре. Прибавете половината от настъргания кашкавал и смесете.

Стъпка 6: Върху охладеното тесто сложете праза и бекона, залейте с яйчената смес и я разпределете, така че да покрие добре продуктите.

Стъпка 7: Поръсете с останалия кашкавал и печете 35 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна на функция Традиционно печене, на ниво 2.

Стъпка 8: Охладете за 5-6 минути в съда, а след това прехвърлете върху решетка.

Стъпка 9: Гарнирайте киша със свежа салата и нарязани на тънки колелца репички.

Продукти

ЗА ТЕСТОТО:
• 225 г брашно
• 125 г масло
• 2 яйца
• ½ ч.л. сол
• ¼ ч.л. черен пипер
• Щипка индийско орехче

ЗА ПЛЪНКАТА:
• 2 яйца
• 1 стрък праз нарязан на колелца
• 150 г бекон нарязан на кубчета
• 100 г настърган кашкавал
• 100 г заквасена сметана
• ½ ч.л. сол
• ¼ ч.л. бял пипер
• Щипка индийско орехче