Гответе с AEG

Фокача с червен лук и розмарин

Научете се как да приготвяте тази класичекса италианска рецепта за вкусно тестено ястие!

Насоки за приготвяне

Стъпка 1: В купата на кухненски робот AEG UltraMix Stand Mixer сложете брашното, маята, захарта и водата. Поставете приставката за тесто, разбъркайте, за да се смесят продуктите и добавете солта и зехтина. Месете 8-10 минути, докато тестото се събере на куката, и стане гладко и еластично.

Стъпка 2: Прехвърлете тестото на плота, оформете на топка и поставете в намаслена купа. Сложете я в комбинираната фурна с пара AEG CookView и изберете функция Втасване на тесто. Задайте време за втасване 30 минути.

Стъпка 3: Нарежете на полумесеци лук с дебелина около 2 милиметра и сложете в купа. Добавете 1 с.л. зехтин, захарта и ситно нарязания розмарин и разбъркайте.

Стъпка 4: Намаслете дъното и стените на тава за печене с размери приблизително 20х30 сантиметра и изсипете тестото в нея. Внимателно разтеглете до размера на тавата и с пръсти направете дупки в тестото.

Стъпка 5: Полейте с половината зехтин, поръсете с овкусеният лук и полейте с останалия зехтин.

Стъпка 6: Сложете тавата във фурната и изберете функция Печене на хляб. Задайте температура от 200 градуса и време за готвене 30 минути. През приложението My AEG Kitchen можете да контролирате процеса по време за готвене. Може да увеличите времето за печене с 3-5 минути, докато фокачата се изпече до златисто, а коричката стане хрупкава.

Стъпка 7: Извадете тавата от фурната и прехвърлете фокачата върху решетка.

Стъпка 8: Нарежете с остър нож и сервирайте със свежа салата или песто.

Продукти

• 500 г брашно
• 300 мл вода
• 7 г мая
• 1 с.л. зехтин
• 2 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 1 глава червен лук
• 2 с.л. ситно нарязан розмарин
• 1 ч.л. кафява захар
• 40 мл зехтин + 1 с.л.
• ½ ч.л. сол на люспи