Съдомиялната ComfortLift на AEG спечели наградите за дизайн на Red Dot и If за 2017 г.

AEG спечели престижни награди за дизайн за съдомиялната ComfortLift, част от гамата Mastery – с първата по рода си долна кошница, която внимателно се повдига нагоре за по-лесно зареждане и разтоварване. 

“Съдомиялната ComfortLift на AEG е уникална на пазара с това, че позволява на потребителя по-естествена позиция на тялото при зареждане и разтоварване на съдовете и елиминира необходимостта от постоянно навеждане “, заяви Саймън Брадфорд, вицепрезидент и ръководител „Дизайн“ на AEG. “Най-често съдомиялните се инсталират на пода, а потребителите изпитват неудобство при нуждата от навеждане при използването им. Наградите от iF и Red Dot доказват, че AEG предлага адаптирани решения за ежедневието на потребителя. “

Грижа от по-високо ниво

Уникалната повдигаща система повдига долната кошница до по-удобна за работа височина и ергономично зареждане и разтоварване. Вижте ComfortLift в действие: https://www.youtube.com/watch?v=h4cSJvMKTpU.

Съдомиялната ComfortLift разполага с 3 чекмеджета и предлага безупречни резултати и елегантен дизайн. Специално проектираната кошничка за стъклени чаши с вградени SoftGrip дръжки, която може да се закупи допълнително, ви позволява да почиствате в съдомиялната дори най-деликатните кристални чаши без притеснения.

ComfortLift е един от 75-те отличени уреди от общо 5,000 кандидати за наградата на iF, спечелили престижната „Златна награда“. За наградата „Best of the Best“ на Red Dot се състезават претенденти от 54 държави.

Международният форум (iF) Design GmbH организира един от най-престижните конкурси в дизайна: Наградата за дизайн iF. Призната за символ на съвършения дизайн по цял свят, Наградата за дизайн iF се присъжда ежегодно измежду 5,000 кандидати.

Red Dot се счита за международна гаранция за забележителен дизайн. Гала награждаването на победителите на Red Dot ще се състои на 3 юли 2017 в

Aalto-Theater, Есен, Германия. Отличените продукти ще бъдат представени в музея на Red Dot в Есен, Германия и онлайн на www.red-dot.org.