IFA 2023: Electrolux Group с фокус върху ефективното използване на ресурсите с AEG EcoLine

Международната компания за домакински и професионални електроуреди Electrolux Group представя за първи път на IFA 2023 гамата най-енергийно ефективни модели от своята премиум марка AEG: AEG EcoLine. 

AEG EcoLine е специална селекция, достъпна в магазините и онлайн, от най-ефективните по отношение на консумацията на ресурси уреди на компанията. Уредите обхващат всички основни продуктови категории и имат за цел да помогнат на потребителите да намалят своето въздействие върху климата, като същевременно осигуряват висока ефективност на работа. Висококачествената гама уреди от портфолиото на AEG и Electrolux, както и новият индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво срещу надраскване стъкло, ще бъдат представени на изложението IFA 2023 в Берлин от 1 до 5 септември 2023 г.

Жена в кухнята с уреди AEG Ecoline

Съгласно данни на Electrolux Group, основани на научни доказателства и оценки на жизнения цикъл (LCA), приблизително 85% от глобалното въздействие на уредите върху климата се случва по време на употребата им. Всички модели AEG EcoLine използват минимално количество ресурси и отговарят на най-високите енергийни стандарти, за да подпомогнат опазването на околната среда и същевременно да предоставят високо качество на работа.

"Технологичната иновация е в основата на всеки модел от AEG EcoLine, чиито функции, не само правят живота на потребителите по-приятен, но и улесняват взимането на устойчиви решения по отношение на закупуването на електроуреди за дома. Ресурсна ефективност и висока функционалност без компромиси е това, което потребителите искат, и което AEG EcoLine осигурява.", каза Крис Браам, главен изпълнителен директор на Europe Electrolux Group.

"Избрахме международното изложение IFA 2023, за да представим гамата уреди AEG EcoLine, заради важната му роля в популяризирането на иновациите. С AEG EcoLine направихме значителна крачка напред в това да насочим вниманието към ресурсно ефективните модели, когато хората търсят уред в магазина или онлайн, и с нетърпение очакваме да я демонстрираме на нашите търговски партньори и потребители в Берлин.", добави Браам.

Жена в кухнята с уреди AEG Ecoline

По-добри от най-добрия клас А

Новата селекция AEG EcoLine обхваща всички основни продуктови категории, за да осигури уреди за целия дом: 

Други уреди, включени в AEG EcoLine, са готварски плотове, абсорбатори, съдомиялни машини, свободностоящи готварски печки и пречистватели на въздух.

Жена с уреди AEG Ecoline

Проучването на GfK показва повишен потребителски интерес към енергоспестяващи уреди

Представянето на AEG EcoLine идва в точния момент – според последните данни на глобалния институт за пазарни проучвания GfK, енергийната ефективност е основният двигател при закупуването на едра бяла техника. 61% от купувачите в петте най-големи европейски държави са заявили, че енергийната ефективност е била решаващ фактор в избора им на перална машина в периода на проучването между второто тримесечие на 2022 г. и първото тримесечие на 2023 г. 

"Виждаме ясна тенденция във всички възрастови групи, че стремежът към устойчив начин на живот играе все по-важна роля. В допълнение към екологичния аспект, финансовите спестявания чрез по-добра енергийна ефективност също са силен фактор при избора на уред", обяснява Александър Демел, ръководител на CSM Германия и Австрия в GfK, който участва в международната медийна конференция на Electrolux Group на IFA 2023 в Берлин на 31 август.

Световна премиера на иновативния индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво на надраскване стъкло

На IFA 2023 ще се състои и световната премиера на иновативния индукционен плот AEG SaphirMatt с устойчиво на надраскване стъкло. Уникалното керамично стъкло SaphirMatt издържа на ежедневна употреба и износване, без да се надраска. В сравнение със стандартните керамични плотове керамичното стъкло допуска до четири пъти по-малко драскотини и се почиства два пъти по-бързо. Елегантното му черно матово покритие придава стил на всяка кухня и освен това е с 80% по-малко отразяваща повърхност от стандартната.

Кухненски реди AEG Ecoline