Lorem Ipsum

 

ИСКАМЕ ДА ПРОМЕНИМ СЪВРЕМЕННИТЕ НАВИЦИ ЗА ГРИЖА

Защо? 90% от дрехите ни биват изхвърлени много преди това да е наложително и все още следваме напътствията за грижа за дрехите от 50-те години. Има нужда от промяна.

НЕ ПРЕИЗПИРАЙТЕ

С Care Label Project, ние се опитваме да променим това. Като начало, ние стартираме нов етикет с указания за грижа - "Не преизпирайте" - съвместно с ексклузивна колегция от дизайнерски дрехи с етикети, препоръчващи изпитани в лабоработия съвети и съвременни насоки за грижа за тъканите. Присъединете се към нас в промяната на бъдещето на модата, започвайки от етикета.


 ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ ЕТИКЕТИТЕ

Намерихме съмишленици в лицето на много изгряващи дизайнери и производители на дрехи, които споделят страстта ни към иновациите в модната индустрия. Заедно подложихме на съмнение много етикети, като тествахме дрехите на дизайнерите с модерните уреди в нашата R&D лаборатория.

30 ГРАДУСА

Много от нас не знаят, че температурата за пране, обозначена на етикета, е максимална, а не препоръчителна. Прането на по-ниска температура ще удължи живота на дрехите ви и ще запази свежестта им за по-дълго. Ниската температура се отразява добре и на сметката ви за електричество – ако перете на 30 градуса, вместо на 40, вие може да спестите до 60% от консумацията на енергия.

Вижте защо е добре да се пере на ниска температура, както и още съвети

Знаехте ли?

Средната температура на пране в Европа е 41°C 

Прането на дрехите и дънките на ниска температура ще удължи живота им

Han Ates

Лондон, Великобритания

САМО ЗА ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ

Етикетът „Само за химическо чистене“ се слага на най-деликатните материи и дрехи. Въпреки, че е сигурен начин за почистване, химическият процес вреди на дрехите ви и на околната среда. В наши дни всеки трети човек избягва да купува дрехите с този етикет, само за да си спести усилията и специалните грижи за тях след това. Но благодарение на иновациите в технологиите за изпиране и перилните препарати, вече можете да използвате по-нежни режими на пране, по-ниска температура и настройки за сушене, благодарение на които можете да поверите и най-деликатните си дрехи на вашата перална машина.

 

Някои дрехи обаче имат причина да носят този етикет. Те съдържат малки детайли или материали, които могат да променят цвета или формата си, ако се перат в домашни условия. За щастие, химикалите не са единственото решение; много салони за химическо чистене вече използват по-природосъобразни методи като почистване с вода и разтворен въглероден двуокис. Затова, ако ви се наложи да посетите химическо чистене, убедете се, че методите им са природосъобразни.

Разберете кои дрехи с етикет „Само за химическо чистене“ можете да перете вкъщи и още съвети

Знаехте ли?

55% от хората използват химическо чистене от време на време, но само половината от тях остават доволни

Много от дрехите, предназначени само за химическо чистене, могат да се перат на ниска температура в перална машина.

Doriane van Overeem

Брюксел, Белгия

НЕ СУШЕТЕ В СУШИЛНЯ

 Този етикет често се разбира като забрана и кара много хора да избират естественото сушене на въздух.  Въпреки, че той е верен за някои дрехи, много от по-деликатните материали като тези на връхните или водоустойчивите дрехи, ще издържат по-дълго ако се сушат на правилния режим в сушилня. С повечето от съвременните уреди вече можете да сушите дори материи като коприна и вълна. Търсете сушилните със сертификат от Woolmark, които ви позволяват да сушите и най-фините материи с увереност и спокойствие.

Вижте други съвети за сушенето в сушилня и още

Знаехте ли?

70% от хората наследяват навиците си за пране от родителите си

Мисля, че може да сушите всички дрехи в сушилня, стига да използвате правилната програма.

Tim Labenda

Берлин, Германия

САМО ЗА РЪЧНО ПРАНЕ

Много хора мислят, че ръчното пране е най-щадящия начин за почистване на деликатните дрехи. Така сме били учени от родителите си и това казват етикетите с указания за грижа. Но днес, с наличието на съвременните перални, това вече не е така.

 

Прането на ръка изразходва повече време и вода и уврежда материите. Когато перете ръчно и търкате материята, обикновено сте по-груби отколкото мислите. Вместо това, изберете деликатен режим на пране с ниска температура, и това ще изпере идеално дрехите ви, без да уврежда материите. В действителност, едва 75% от хората перат на ръка, но само ¼ от тях са доволни от резултата.

Вижте как може пералнята да изпира по-внимателно от вашите ръце и още съвети

Знаехте ли?

Удължавайки живота на дрехите си с едва 9 месеца, вие ще намалите въглеродния, отпадъчния и водния си отпечатък с около 20-30%

Вместо да перете на ръка, опитайте да перете плетивата на по-щадящ режим в пералнята.

Clara Martin

Лондон, Великобритания


КОЛЕКЦИЯТА CARE LABEL

Разгледайте колекцията забележителни дрехи от 16 дизайнери, изпрани с модерните уреди на AEG, разработени след тестовете в нашата R&D лаборатория. Тези бижута заслужават правилната грижа.


 МОДЕРНИТЕ СЪВЕТИ ЗА ГРИЖА

Много хора все още държат на остарелите навици за грижа за дрехите от 50-те години. Ние разразботихме модерните съвети за грижа в R&D лабораторията на AEG.

 • Само за ръчно пране

  Когато перете на ръка и търкате плата, вие сте много по-груби, отколкото си мислите. За много от дрехите, обозначени с етикет за ръчно пране, ще бъде по-полезно да се изперат на щадящ режим в съвременна пералня, вместо това да бъдат изпрани на ръка, по традиционния начин, който уврежда материите.

 • 30 градуса

  Навремето високата температура означаваше по-чисто пране, но днес не е така. Прането на ниска температура пести много енергия и щади тъканите, удължавайки техния живот.

 • Гладене

   Деликатните материи като коприната или дрехите с детайли като копчета, ципове и др., често е по-лесно и щадящо да се гладят чрез програма с пара, вместо с ютия. Ако използвате ютия върху такива дрехи, бъдете внимателни да не прилагате прекалено много натиск върху детайлите и да използвате препоръчаните на етикета настройки.

 • Не сушете в сушилня

  Ако препълвате пералнята, дрехите ви по-лесно ще се заплитат, а ако зареждате с прекалено малко дрехи, ще изразходвате много енергия и пари. По-добре е също да използвате автоматични програми, вместо режими със зададено време, защото така пералнята ви може да предотврати свиването на дрехите ви, като настрои подходящото ниво на влажност за материите.

 • Само за химическо чистене

  Благодарение на иновациите в технологиите за пране и перилните препарати, вече е възможно да използвате по-щадящи режими на пране, по-ниска температура, и можете да сушите дрехите, предназначени само за химичесто чистене, в сушилнята си, без да ги увредите.

 • Не преизпирайте

  За да акцентираме върху това колко е важно да не перете дрехите си по-често, отколкото трябва, ние стартирахме напълно новия етикет "Не преизпирайте". Заедно с това, AEG разработи решения за това как да се намали нуждата от честото пране.

  Вижте етикетите за грижа - Често задавани въпроси и съвети 


ПАРТНЬОРИТЕ НА CARE LABEL PROJECT 

Не можем да се справим с това сами. Нашите партньоти са важна част от Care Label Project. Може би вие сте модна марка, която иска да се присъедини към Care Label Project? Ние подаряваме 20 000 етикета "Не преизпирайте" - заедно можем да предизвикаме истинската промяна.  Вижте тук!

 • THE WOOLMARK COMPANY

  The Woolmark Company е световният авторитет в сферата на вълнените плетива. Логото на Woolmark е една от най-разпознаваемите и уважавани марки, осигуряваща гаранция за отлично качество и репрезентираща съвършенството и иновацията, от извора, до завършения продукт. The Woolmark Company е дъщерно дружество на Australian Wool Innovation, предприятие с нестопанска цел, което се занимава с научни изследвания, разработки и маркетинг по цялата световна верига за австралийска вълна от името на около 55 000 производители, които помагат за финансирането на компанията.

  Вижте техния уебсайт

 • FASHION REVOLUTION

  Fashion Revolution е международна организация с нестопанска цел, която се обединява около ежегодна кампания за повишаване на осведомеността относно "истинската цена на модата", показвайки на света, че промяната е възможна и подкрепяйки всички, които участват в създаването на по-устойчиво бъдеще. Fashion Revolution започват работата си, като се фокусират основно върху фазата на производство, но в последствие насочват вниманието си и върху последващите грижи за дрехите и възможностите за по-устойчив начин на мислене.

  Вижте техния уебсайт

 • NOT JUST A LABEL

  NOT JUST A LABEL (NJAL) е водещата световна дизайнерска платформа за представяне и подпомагане на пионерите в съвременната мода. NJAL насърчава дизайнерите да произвеждат мода, която е устойчива и която подкрепя местните общности и занаятчийското майсторство. NJAL е пионер в революционния подход към модната индустрия, извън политиката и съществуващите системи, които са в ущърб на растежа и целостта на нейните създатели.

  Вижте техния уебсайт

ELECTROLUX

Electrolux е световен лидер в домакинските уреди, основан върху истинска потребителска обратна връзка и разработен в тясно сътрудничество с потребители – професионалисти. Electrolux предлага внимателно проектирани, иновативни решения за домакинството и бизнеса, с продукти като хладилници, миялни машини, машини и други домакински уреди. Electrolux е носител на наградата Gold Class за 2017 г. на RobecoSAM’s Sustainability Yearbook, годишна класация за устойчивостта на производството най-големите световни компании. 

Вижте техния уебсайт


Постигнете идеалното изпиране с AEG